El "Clean Up Day" a Castellbisbal permet recollir 100 quilos de residus

Dilluns, 11 de maig de 2015 a les 13:28

Una quarantena de persones, la majoria públic familiar, va col·laborar en la jornada de neteja popular pels entorns del riu Llobregat

 

L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha tornat a sumar, un any més, a la celebració del Clean Up Day, una iniciativa europea que consisteix a fer accions de neteja popular en espais naturals.

L’activitat, que va tenir lloc ahir diumenge, 10 de maig, a les rodalies de l’àrea de pícnic del riu Llobregat que hi ha prop de l’estació de tren de Castellbisbal, va permetre recollir uns 100 quilos de residus. La majoria eren envasos de plàstic, brics i llaunes. També, entre d’altres residus, es van recuperar envasos de paper i cartró, vidres i ferralla.

Una quarantena de voluntaris, que en la seva majoria eren públic familiar, van participar en la jornada popular de neteja, organitzada amb un doble objectiu. Per una banda, donar resposta als problemes ambientals originats per la presència d’abocaments de residus incontrolats a l’entorn del riu Llobregat. I per l’altra, sensibilitzar la ciutadania i donar visibilitat a l’efecte dels comportaments incívics.

Coincidint amb el Clean Up Day, a més de fer la neteja a l’entorn del riu Llobregat, els voluntaris van participar en un taller d’observació d’amfibis i rèptils, dinamitzat per un membre de l’associació Galanthus.

La jornada també va servir perquè agents rurals de la comarca del Vallès Occidentals alliberessin un exemplar d’eriçó comú a la zona, provinent del centre de recuperació de fauna de Torreferrussa.

Darrera actualització: 02.01.2020 | 18:18