Castellbisbal presenta el seu nou cartipàs municipal

Dimarts, 14 de juliol de 2015 a les 14:32

El Ple de l’Ajuntament també ha aprovat el règim retributiu dels membres de la corporació, que es manté congelat respecte al mandat anterior.


L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha presentat al Ple de l’Ajuntament, reunit ahir al vespre en sessió extraordinària, el nou cartipàs municipal per al mandat 2015-2019, que inclou la constitució de la Junta de Govern Local que estarà formada per cinc tinències d’Alcaldia.

Entre les novetats, destaca la creació de la Regidoria de Transparència i la de Infància, que es responsabilitzarà de les beques i ajuts socials per als estudiants que fins ara es gestionaven des d’Educació. A més, es crea la Regidoria de Serveis a la Ciutadania, on s’han agrupat Serveis Socials, Gent Gran i Joventut; i la de Patrimoni Urbà, de la qual formen part Planificació i Urbanisme, obres públiques i privades, la conservació i manteniment dels edificis i equipaments municipals i tot el referent a habitatge.

El nou cartipàs municipal estableix la següent distribució de les regidories:

  • Joan Playà (AC), alcalde: Sanitat, gestió de Govern, Serveis Econòmics i Comunicació, regidoria, aquesta última, que comparteix amb la regidora M. Isabel Méndez (ERC)
  • Toni Pons (ERC), primer tinent d’alcalde: Transparència, Ocupació, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme
  • Susanna Solé (AC), segona tinent d’alcalde: Infància, Polítiques d’Igualtat, Esports i Salut Pública i Consum
  • M. Isabel Méndez (ERC), tercera tinent d’alcalde: Educació i Comunicació
  • Joaquim Sardà Alsina (AC), quart tinent d’alcalde: Serveis Centrals, Recursos Humans i Organització Interna, Serveis Informàtics, Serveis Municipals Territorials, Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Cooperació i Desenvolupament.
  • Salvador Segura (AC), cinquè tinent d’alcalde: Patrimoni Urbà
  • Sergi Bonilla (ERC): Cultura i Patrimoni Cultural
  • Enrico Martinelli (AC): Medi Ambient i Sostenibilitat, Industria i Activitats i Participació Ciutadana
  • Melania Solís (AC): Serveis a la Ciutadania (Serveis Socials, Gent Gran i Joventut)

Aprovació del règim retributiu i les indemnitzacions
Durant el Ple extraordinari d’ahir també es van aprovar (amb els vots a favor d’AC i ERC i els vots en contra de PSC, CiU i Ciutadans) les retribucions i indemnitzacions que rebran els regidors de l'Ajuntament en l’exercici del seu càrrec, i que es mantenen congelades respecte al mandat anterior. Així doncs, s'ha aprovat una retribució de 48.025 euros bruts anuals per a l'alcalde Joan Playà en règim de dedicació exclusiva. La resta de regidors que estan a dedicació exclusiva, tres en total, rebran 41.039 euros bruts anuals i els que estan a dedicació parcial percebran entre 32.831 i 20.519 euros bruts anuals, a excepció de la segona tinent d’alcalde, Susanna Solé, que rebrà un màxim d’11.500 euros bruts anuals en concepte d’indemnitzacions per assistència a plens i juntes de govern.

També s'han aprovat les indemnitzacions per assistència als òrgans decisoris de l'Ajuntament: 440 euros per assistència a les sessions del Ple (que tindran lloc cada últim dilluns de mes, a les 20.00 hores, llevat dels mesos d’agost i desembre), i 150 euros per assistir a les sessions de la Junta de Govern Local.

Finalment, durant el Ple també es van aprovar les comissions informatives permanents i de seguiment, així com la creació de dos llocs de treball per a personal eventual, un dels quals estarà adscrit a l’Àrea de Cultura i es responsabilitzarà del desenvolupament cultural, patrimonial i turístic del municipi. L’àrea municipal que comptarà amb l’altre càrrec de confiança encara està per definir.

Darrera actualització: 07.09.2020 | 12:31