Castellbisbal celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Dijous, 8 d'octubre de 2015 a les 08:00

Com és habitual, es celebrarà la clàssica pedalada popular i una bona colla d’actes que tenen a veure amb la conducció eficient, el transport públic i la mobilitat en bicicleta.

 

Sota el lema europeu Tria. Canvia. Combina del 14 al 18 d’octubre Castellbisbal acull una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que proposa una cerca de noves formes de mobilitat que passen per allunyar-se de la preeminència del cotxe en l’ús i disseny de l’espai públic, i evolucionar cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Aquesta iniciativa, que es celebra des de l’any 2002 en l’àmbit europeu, té lloc al mes de setembre però, enguany, a Catalunya, s’ha endarrerit amb motiu de les darreres eleccions al Parlament català.

Un curs de conducció eficient, la tarda del proper 14 d’octubre, donarà el tret de sortida de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Castellbisbal. Seran cinc dies d’activitats durant els quals s’ha programat, el 15 d’octubre, una taula rodona amb col·lectius vinculats amb l’ús de la bicicleta per tal d’analitzar la situació actual d’aquest mitjà de transport al municipi i la implantació de noves mesures que n’estimulin l’ús i en facin més segur el trànsit.

També per fomentar l’ús de mitjans de transport alternatius al cotxe privat, el 16 d’octubre tindrà lloc un curs de reparació i manteniment de bicicletes i es promocionarà el servei gratuït de lloguer de bicicletes del Punt Verd fent un obsequi a tots els usuaris que el facin servir durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

 

Viatges gratis a la L2 i dos dies sense cotxes

A més, durant tot el divendres, 16 d’octubre, la línia de bus L2 serà gratuïta per a tota la ciutadania, amb l’objectiu d’incidir en l’ús del transport públic entre la població escolar.

També, al llarg de tota la jornada del 16 i el 17 d’octubre, es celebrarà el Dia sense cotxes de manera que es restringirà el pas de vehicles al carrer Major (des de la cantonada del carrer del Sol), al carrer de Pi i Margall (fins al carrer de l’Estació) i al tram de l’avinguda Gaudí que va des del carrer de Pompeu Fabra fins al carrer Major.

Finalment, per tancar els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Castellbisbal, es farà, el diumenge, 18 d’octubre, la tradicional pedalada popular, durant la qual podreu gaudir d’una gimcana ciclista i espectacles familiars.

Darrera actualització: 18.11.2019 | 16:58