La cursa contra la violència de gènere duplica el nombre de participants

Dilluns, 23 de novembre de 2015 a les 14:11

Més de 550 persones van donar ahir el tret de sortida als actes de les VIII Jornades per a l’eradicació de la violència vers les dones que aquests dies es celebren a Castellbisbal.

Més de 550 persones, gairebé el doble de participants que en l’edició de l’any passat, van sumar-se ahir al migdia a la V Cursa Caminada contra la violència de gènere, organitzada conjuntament per les regidories de Polítiques d’Igualtat i Esports, amb la col·laboració del Club Esportiu Mindundis Team, els grups dels tallers de l’Espai de la Plaça, el Gimnàs Castellbisbal i l’associació Castellbisbal Dones Actives (CADA).

La jornada va ser també una cita solidària ja que tots els participants a la marxa van fer un donatiu de dos euros, en concepte d’inscripció a la cursa, que ha permès recaptar més de 1.150 euros que es destinaran, íntegrament, a una associació sense ànim de lucre que treballi per fer front a la violència masclista i a les desigualtats entre homes i dones.

Moments abans de donar el tret de sortida a la marxa, d’uns tres quilòmetres de recorregut pels carrers del nucli urbà, la regidora de Polítiques d’Igualtat i d’Esports, Susanna Solé, va fer lectura del manifest de l’esport contra la violència de gènere al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Castellbisbal. Durant la seva intervenció, Solé va destacar que en actes com el d’ahir “s’aposta per un esport que promogui els valors que li són inherents com l’esforç, el respecte, el treball en equip, el sacrifici i la superació, lluny de qualsevol tipus de violència”.

L’ambient festiu i familiar va ser el protagonista de la cursa caminada, que va amenitzar la periodista local, Laura Grau, i on enguany s’han pogut veure imatges entranyables com ara la participació d’en Belluguet, el capgròs fet per alumnes de l’Escola Els Arenys; i algunes escenes simpàtiques, com les que van protagonitzar alguns dels integrants del grup de músics locals Timón i Rumba.

Coincidint amb la cursa caminada, al llarg de tot el matí, centenars de persones es van donar cita a la Plaça Folch i Torres, on es van fer actuacions de Bollywood, hip – hop i balls en línia, així com un concert de gospel, una masterclass de zumba i una exhibició de balls en línia a càrrec de Bailes Marcos y Antonia.

“Des de l’organització volem donar les gràcies a tothom que ha col·laborat per tal que la cita d’ahir fos tot un èxit”, destaca la regidora Solé, que recorda que la festa no hauria estat possible sense la tasca de tots els voluntaris i voluntàries que s’han sumat a la iniciativa, entre els quals hi ha els de Protecció Civil de Castellbisbal i la Creu Roja, així com el personal de la Policia Local. També ha agraït la implicació de tots els centres educatius del municipi, i de l’Associació de Comerciants de Castellbisbal, que va oferir coca, sucs i xocolata a tots els participants de la cursa, i Gros Mercat, que va fer el donatiu de les ampolles d’aigua que es van repartir durant la trobada.

El d’ahir va ser l’acte més lúdic de les VIII Jornades per a l’eradicació de la violència vers les dones que aquests dies es celebren a Castellbisbal i que continuen avui amb la primera sessió d’un taller de defensa personal per a noies joves, que tindrà lloc, a les 19.00 hores, al gimnàs de l’Institut Escola Les Vinyes.

Dimecres, 25 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, tindrà lloc l’acte més simbòlic de les jornades, on el públic assistent podrà encendre una espelma i deixar per escrit els seus desitjos solidaris per eradicar aquesta xacra social. Cap a les 18.00 hores, a la Plaça de l’Església, està prevista la lectura del manifest institucional de rebuig a la violència masclista i de denúncia de les causes que l’originen; a continuació l’alumnat l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch oferirà una actuació musical.

Finalment, el divendres, 27 de novembre, a les 12.00 hores, tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament la xerrada La importància de la tasca preventiva per a l’eradicació de la violència de gènere, a càrrec de Letícia Sánchez Moy, terapeuta especialitzada, formadora i coordinadora de l’àrea de prevenció Tamaia.

Darrera actualització: 23.09.2019 | 16:58