Castellbisbal es coordina amb la Diputació de Barcelona per reforçar les funcions en educació dels ajuntaments

Divendres, 27 de novembre de 2015 a les 11:26

Les necessitats de les escoles bressol, les escoles de música i l'ampliació de les beques de menjador són alguns dels temes que més preocupen als alcaldes i regidors d’Educació de la comarca.


La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Castellbisbal, Isabel Méndez, s’ha reunit aquesta setmana amb el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafel Homet, i altres alcaldes i regidors del seu àmbit de la comarca del Vallès Occidental.

Durant la trobada, que es va celebrar el passat 25 de novembre a Sabadell, Homet va exposar les prioritats educatives de la Diputació de Barcelona, centrades en el reforç de les funcions dels ajuntaments dins el Servei Català d'Educació, el sosteniment de les escoles municipals (bressol, persones adultes o música i arts) i la reducció de l'abandonament escolar prematur.

Entre els diferents aspectes tractats a la trobada, es va destacar l'impuls que està donant la Diputació al desenvolupament de nous espais innovadors d'aprenentatge que reforcin les competències en les diferents etapes educatives. En concret, es va fer referència al projecte Cultura Emprenedora a l'Escola, que reforça les competències en emprenedoria, complementa el projecte educatiu del centre i s'obre a l'entorn municipal amb activitats com la participació al mercat municipal. Altres competències que s'estan treballant amb projectes compartits amb els ajuntaments són les competències científicotecnològica, digital i lingüística.

Homet va traslladar als assistents la seva aposta per mantenir un diàleg permanent amb els ajuntaments i per trobar respostes a les necessitats dels municipis. En aquest sentit, es va fer evident la preocupació dels regidors per les necessitats de les escoles bressol, les escoles de música i l'ampliació de les beques de menjador.

Darrera actualització: 23.12.2019 | 15:59