Castellbisbal dóna suport a la moció del Parlament a favor del procés sobiranista

Dimecres, 27 de gener de 2016 a les 14:19

El Ple municipal també aprova, per unanimitat, una moció per reclamar una major atenció al món local.

 

L’Ajuntament de Castellbisbal, reunit en Ple el passat dilluns 25 de gener, ha aprovat una moció de suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya que declara l’inici del procés de creació d’un estat català. El text, que van presentar conjuntament els grups d’Alternativa, ERC i CiU, constata que el mandat democràtic obtingut a les passades eleccions del 27 de setembre es basa en una majoria de les forces parlamentàries que tenen l’objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent, i en una àmplia majoria sobiranista en vots i escons que aposta per l’obertura d’un procés constituent no subordinat. Un procés que, segons la moció, “serà ciutadà, participatiu, obert, integrador i actiu per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana”.

L’annex a la resolució inclou mesures que haurà d’aplicar el futur govern destinades a blindar drets fonamentals afectats per decisions de les institucions de l’Estat espanyol en els àmbits de la pobresa energètica, l’habitatge, la sanitat, l’educació, la garantia de les llibertats públiques, les administracions locals, els refugiats, el dret a l’avortament i el finançament d’un pla de xoc social i gestió del deute.

La moció de suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya s’ha aprovat amb els vots a favor d’Alternativa, ERC i CiU; i els vots en contra del PSC i Ciutadans.

 

Crida a la igualtat al món municipal

El Ple de l’Ajuntament també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, una moció de crida per la igualtat al món municipal presentada pel grup del PSC. El text inclou la necessitat que el municipalisme aconsegueixi situar, al centre de l’agenda política de la Generalitat de Catalunya i del govern d’Espanya, el foment i la defensa dels drets socials de la ciutadania per una societat inclusiva.

En aquest sentit, la moció anima a avançar cap a un model de desenvolupament econòmic dels municipis que faci possible combatre les desigualtats i crear les condicions per a un creixement sostenible i respectuós amb el medi ambient. És per això que reivindica un finançament just i un model competencial adequat per als municipis, per tal de dur a terme accions que permetin als ciutadans créixer amb igualtat.

Darrera actualització: 07.09.2020 | 12:36