Les Jornades per la igualtat s'obren a la participació de tothom (2016)

Dimecres, 2 de març de 2016 a les 11:15

Del 5 al 17 de març Castellbisbal torna a commemorar el Dia Internacional de les Dones amb un programa integrador.

 

Ni més, ni menys. Aquest és el lema de les Jornades per la igualtat que del 5 al 13 de març tindran lloc a Castellbisbal. Enguany, per primera vegada, tots els actes estan oberts a tothom. “Per crear un món sense exclusions i on les dones puguin desenvolupar tots els seus projectes, cal que homes i dones tinguin igualtat de condicions i d’oportunitats, ni més ni menys”, assenyala la regidora de Polítiques d’Igualtat, Susanna Solé.

Segons la regidora de Serveis a la Ciutadania, Melania Solís, un altre dels canvis destacats de les jornades és que en determinades activitats i horaris s’oferirà servei de cangur. “D’aquesta manera posem les coses fàcils a totes aquelles persones que, malgrat tenir ganes de participar, a vegades no poden assistir als actes per les dificultats de conciliar la vida familiar”, diu.

Obrir la participació a tothom és la novetat més important, però no l'única. En l’edició d’enguany, per exemple, s’incorporen noves activitats al programa a proposta d’entitats, com ara el Cafè-tertúlia Jove sobre l’ideal de bellesa femení, que serà la primera sessió d'un cicle que tindrà continuïtat fins al juny. També es farà una sessió de Micro obert, la pintada col·lectiva d’un mural al carrer de l'Olivar, un torneig de Rummikub i el ja tradicional concurs de truites.

Alguns dels actes que s’esperen més participatius són la caminada guiada que s’ha organitzat per aquest diumenge, 6 de març, coincidint amb la Festa de l’Arbre; i la projecció del film Sufragistes el dimarts, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, en sessions de matí, tarda i nit.

La  xerrada de l’escriptora i actriu de La Riera Estel Solé sobre el paper de la dona creadora en el sector cultural; l’humor i la tendresa amb l’obra Sí, però no exactament i un taller de cuina eròtica, completen part del programa de les jornades, on les activitats esportives també prenen protagonisme. A més d’una melé mixta de petanca, es farà un clínic d’iniciació al korfbal i un taller de txi-kung.

La xerrada El llarg camí de la dona cap al sufragi a càrrec de l’historiador Josep Lluís Martin Berbois i dues exposicions, una sobre l’obra de l’artesana local Pilar Calaf que es pot visitar al vestíbul d’Els Costals, i un altre d’itinerant per diversos punts de la població sobre la presència de les dones als mitjans de comunicació, són altres propostes per aquests dies.

Les Jornades per la igualtat es tancaran oficialment el diumenge, 13 de març, amb un concert de guitarres a l’Auditori d’Els Costals, seguit d’un aperitiu mediterrani per a totes les persones assistents.

Darrera actualització: 23.09.2019 | 16:59