El web de l'Ajuntament és reconegut amb el certificat de transparència Infoparticipa

Dimecres, 27 d'abril de 2016 a les 15:14

El segell, concedit per la Universitat Autònoma, reconeix els webs municipals que ofereixen informació transparent als ciutadans.

 

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha concedit a l’Ajuntament de Castellbisbal el segell de transparència Infoparticipa 2015, que garanteix que el web municipal compleix els requisits bàsics per assegurar que els ciutadans disposen d’informació transparent.

Només 61 ajuntaments de tot Catalunya han obtingut aquest reconeixement, sis menys que al 2014. El Laboratori de Periodisme de la UAB atribueix aquest descens al fet que en la darrera edició s’han endurit els criteris de concessió del certificat.

 

Requisits per obtenir el segell

Per obtenir el segell Infoparticipa cal superar, com a mínim, el 90% dels 52 criteris fixats per la UAB. Després de les avaluacions fetes per aquesta universitat als diferents ajuntaments al març de 2016, el web de l’Ajuntament compleix el 92,31% d’aquests requisits; un percentatge que es situa molt per sobre dels obtinguts als anys 2013 i 2014, quan les puntuacions rebudes van ser un 31,71% i un 46,34%, respectivament.

En aquest sentit, l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha destacat el fet que “en poc més de mig any, s’hagi doblat el percentatge d’ítems de transparència complerts pel web municipal” i ha aclarit que “la voluntat del consistori és complir no només amb el 92% sinó amb el 100% de criteris que estableix la Universitat Autònoma així com també amb el 100% dels que fixa la Llei de transparència”.

De la seva banda, el primer tinent d’alcalde i responsable de Transparència, Toni Pons, ha explicat que l’obtenció d’aquest certificat confirma el compromís de l’equip de govern amb la transparència i el bon govern i assegura que “aquest és només un primer pas, ja que la voluntat del consistori és continuar treballant perquè els ciutadans disposin de tota la informació necessària per poder valorar l’acció municipal i de govern”.

El lliurament del certificat Infoparticipa es va fer el passat dia 20 d’abril, en un acte que es va celebrar al Centre de Cultura i Memòria El Born de Barcelona. Els resultats de l’avaluació feta al web municipal poden consultar-se a mapainfoparticipa.com.

Darrera actualització: 02.01.2020 | 18:31