Dissabte, l'Illa Esportiva es convertirà en el primer Entorn sense fum de Castellbisbal

Dijous, 26 de maig de 2016 a les 15:51

La declaració es farà en el marc de la fira Activa’t i en el decurs de la qual també es presentarà el Manifest Entorn sense fum.

Després que en el Ple del mes d’abril, l’Ajuntament aprovés la moció per impulsar un Castellbisbal sense fum, aquest dissabte, es visualitzarà ja el primer pas en aquest camí i es declararà l’Illa Esportiva com el primer Entorn sense fum de Castellbisbal. 

La declaració de l’Illa com a Entorn sense fum es farà, aquest dissabte, en el marc de la fira Activa’t i anirà acompanyada de la lectura d’un Manifest de compromisos amb els entorns sense fum als quals la ciutadania podrà donar-hi el seu suport i/o fer-hi aportacions. El manifest expressa el convenciment que el comportament dels adults serveix de model per a infants i joves i que, per aquest motiu, cal evitar la presència de fumadors en els espais freqüentats per a aquests col·lectius.

Activa’t a la fira
La fira Activa’t es farà durant tot el dissabte a l’Illa Esportiva i comptarà amb activitats diverses per fomentar hàbits de vida saludables i l'activitat física. A la vegada, incidirà en aspectes com la necessitat d’estar actius per aprendre permanentment o per defensar el Medi Ambient.

Activa’t proposarà també no restar impassibles davant les persones que necessiten ajuda. És per això que s’hi farà la campanya de recollida d’aliments Una galeta per un quilo de menjar i es viurà una flashmob per anunciar el concert solidari de diumenge.

L’Illa, espai cardioprotegit
Ll’Illa Esportiva aprofitarà l’Activa’t per anunciar que ha adquirit un segon desfibril·lador extern semiautomàtic (DEA) que es posarà en funcionament la setmana que ve i que donarà cobertura a tota la zona exterior.

El nou DEA, que s’afegeix al que ja hi ha a les instal·lacions cobertes, es col·locarà en un lloc de fàcil accés per a tots els esportistes de les instal·lacions exteriors de l’Illa i, durant l’estiu, es traslladarà a la piscina descoberta. A la fira Activa’t, es farà un taller de primers auxilis perquè la ciutadania pugui aprendre a utilitzar-lo i, properament, es formarà als responsables de les entitats.

Darrera actualització: 18.09.2019 | 09:24