Castellbisbal compromesa amb la lluita contra la SIDA

Dijous, 1 de desembre de 2016 a les 08:00

Coincidint amb el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA, l'Ajuntament s'adhereix a la campanya "Aixequem les mans per la #prevencióVIH!"

L’Ajuntament de Castellbisbal s’adhereix un any més a la celebració del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA. Les activitats commemoratives van començar dilluns, 28 de novembre, al mercat setmanal, on es va fer un llaç solidari gegant com a mostra de suport a les accions de prevenció i conscienciació sobre la SIDA. Dimarts, a més, es va projectar la pel·lícula Dallas Buyers Club i s’han fet activitats de sensibilització als instituts i al CAP Dr. Joan Planas.

Des de fa vint-i-nou anys, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció, en els països amb més prevalença i també a la resta del món.

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. En l’elaboració d’aquest comunicat hi col·laboren més de 140 entitats publiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

La campanya d’aquest any, sota el lema “Aixequem les mans per la #prevencióVIH”, vol fer especial èmfasi en evitar noves infeccions i poder assolir l’objectiu 90-90-90 que ONUSIDA ha fixat per a l’any 2020; augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

Durant el darrer Ple municipal, celebrat aquest dilluns, 28 de novembre, tots els grups municipals van votar a favor de sumar-se a aquesta campanya, adquirint el compromís de fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que conviuen amb el VIH/SIDA.

Darrera actualització: 13.12.2019 | 18:33