Castellbisbal se suma al projecte "Lletra a lletra fem municipi"

Dijous, 16 de febrer de 2017 a les 13:25

Alumnes de quart de primària d’Els Arenys participen en la iniciativa, que aquest curs centra la mirada en autores que han fet una aportació important a la llengua i la literatura catalanes.

 

Es tracta de Lola Anglada, Maria Barbal, Joana Raspall i Mercè Rodoreda, que a través de la il·lustració, la poesia, la novel·la i l’assaig han deixat un patrimoni literari de gran interès per a l’estudi de les competències lingüístiques, principal objectiu del “Lletra a lletra fem municipi”, que impulsa la Diputació de Barcelona, amb la implicació de les biblioteques municipals i els centres educatius.

Aproximadament 800 alumnes de 18 centres educatius de primària, secundària, PFI i formació d'adults posaran en pràctica les diferents dimensions de la competència lingüística a partir de les quatre autores seleccionades. El treball a l'aula es complementarà amb sessions especials conduïdes per dues persones que les dinamitzaran, actuacions que docents i centre educatiu proposin realitzar, visites i/o activitats a la biblioteca municipal i una visita a la Biblioteca de Catalunya.

A Castellbisbal, per exemple, l’alumnat de quart de primària de l’Escola Els Arenys va assistir el passat 14 de febrer a l’espectacle “Papallones”, a càrrec del contacontes terrassenc Carles Cuberes, que va musicar poemes basats en l’obra de Joana Raspall. L’activitat va comptar amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació i la biblioteca Josep Mateu i Miró.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 17:31