Les Jornades per la Igualtat ofereixen actes participatius i conviden al diàleg

Dimarts, 7 de març de 2017 a les 15:16

Enguany, les Jornades proposen a la ciutadania que participi en l’elaboració del II Pla d’Igualtat de Castellbisbal.

 

En la línia iniciada l’any passat, l’Ajuntament ha tornat a plantejar les Jornades per la Igualtat com un esdeveniment obert a tothom i entenent que el camí cap a la igualtat s’ha de fer amb les aportacions d’amplis sector de la població.

El públic infantil pren protagonisme i a ell va adreçada la projecció de la pel·lícula Vaiana on es qüestionen els rols assignats a les persones tradicionalment. Els alumnes de nivell mitjà de les escoles del poble podran assistir a la projecció en una sessió adreçada especialment a ells.

 

Pla d’Igualtat
La principal novetat de les Jornades d’aquest 2017 és la presentació del pla de treball que té per objectiu l’elaboració del II Pla d’Igualtat de Castellbisbal: un pla que ha de permetre fer la diagnosi per reduir la discriminació i les desigualtats.

En aquest sentit, el dijous dia 9, s’explicaran les accions realitzades fins ara per elaborar el Pla d’Igualtat: es parlarà de la feina que queda per fer; i s’encoratjarà a la ciutadania perquè s’hi impliqui i participi en la seva redacció. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Susanna Solé, ha explicat que “ens agradaria crear un grup de treball on voldríem que hi hagués homes i dones de totes les edats i d’àmbits ben diversos, ja que, segons Solé, “la diversitat de criteris, de coneixements i d’opinions enriquirà aquest Pla i el farà útil”.

 

Programa d’actes
El programa de les Jornades inclou una gran varietat d’activitats i, totes elles, pretenen proposar temes de debat i reflexió al voltant de la igualtat. El dimecres 8 de març, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona, es podrà veure la pel·lícula Figuras ocultas on es juxtaposen les lluites per la igualtat entre homes i dones i entre blancs i negres.

El teatre per explicar la història de la maternitat d’Elna i la revisió dels valors emblemàtics que el règim retransmetia en el programa radiofònic d’Elena Francis conviuran amb el concert que els castellbisbalencs Timon Republik faran a l’auditori el diumenge 12 de març, en un acte on es llegirà el Manifest del Dia Internacional de les Dones.

La transversalitat del programa queda també reflectida en l’exposició que es podrà veure durant totes les Jornades. Sota el títol Identitat esculpida, la mostra recull 15 fotografies sobre l’experiència real d’una dona per superar en el càncer de mama i reflexiona sobre la importància de l’esport en tot aquest procés.

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:00