Campanya per impulsar la recollida de la brossa orgànica, durant aquest mes de maig

Dimarts, 9 de maig de 2017 a les 16:06

Sota el títol "Separem bé l’orgànica" es faran accions informatives tant als establiments comercials com a les famílies i als infants i joves.

 

Durant aquest mes de maig, l’Ajuntament fa una campanya per reforçar i donar un impuls a la recollida selectiva de la brossa orgànica. Fins al dia 25, i sota el lema Separem bé l’orgànica, es duran a terme diverses accions d’informació i sensibilització per aconseguir que la recollida de l’orgànica creixi no tan sols en quantitat sinó també, i sobretot, en qualitat, ja que un dels problemes principals és que s’aboquen a l’orgànica deixalles que no corresponen a aquesta fracció.

La presència d’impropis en la brossa orgànica redueix la qualitat del compost que se’n genera i, a més, encareix el procés de tractament de residus. A hores d’ara, la presència de deixalles no orgàniques en els contenidors se situa al voltant del 15% i l’objectiu de l’Ajuntament és tendir cap al 10%.

 

Activitats previstes
Per aconseguir els objectius fixats, s’han dissenyat diverses activitats. En primer lloc, els agents mediambientals faran vistes porta a porta als comerços, bars i restaurants del poble (considerats com a “grans generadors”) per insistir-los en la necessitat de participar en la recollida selectiva.

D’altra banda, s’han previst diferents accions pensades per la ciutadania en general com són els punts d’informació que es posaran en diferents punts del municipi. En aquest sentit, ahir dilluns se’n va instal·lar un al mercat setmanal que va atraure l’atenció de molts veïns i n’hi ha un altre previst per al proper dia 25, a la Plaça de l’Església. A més, s’han previst activitats i tallers infantils per al dia 21 de maig.

 

A peu de contenidor
D’altra banda, i per tal que la informació arribi a tota la població els agents mediambientals es desplaçaran també a les mateixes bateries de contenidors on informaran els veïns i resoldran els dubtes que puguin tenir. I també a peu de contenidor, s’han instal·lat uns panells informatius amb cartells que recorden diversos aspectes de la recollida com són el tipus de residus que es consideren orgànics o la importància de fer bé la tria.

 

Darrera actualització: 18.11.2019 | 17:20