El CAP obrirà de 8 a 24 hores tots els dies de l'any, a partir de l'1 de setembre

Divendres, 2 de juny de 2017 a les 15:49

Tot i que encara no és oficial, l’Ajuntament ha aconseguit el compromís verbal de la Generalitat perquè el CAP ampliï l’horari en 1.300 hores anuals.


A partir de l’1 de setembre, el CAP Dr. Joan Planas estarà obert en horari de 8.00 a 24.00 hores, tots els dies de l’any (inclòs el mes d’agost). Així ho ha confirmat el director del sector sanitari de la nostra àrea de la Generalitat de Catalunya, a l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, en un compromís verbal que encara no s’ha formalitzat per escrit.

L’increment horari es notarà, sobretot, els caps de setmana i dies festius, ja que el CAP obrirà una hora abans (a les 8.00 i no a les 9.00 com fins ara) i tancarà molt més tard. Recordem que actualment els dissabtes s’ofereix servei fins a les 17.00 hores, però els diumenges i festius només fins a les 14.00 hores. El canvi també millorarà substancialment els horaris del mes d’agost durant el qual el CAP també romandrà obert de 8.00 a 24.00 hores.

Amb el nou horari, el CAP estarà obert 1.300 hores més que fins ara, cada any.

L’alcalde, Joan Playà, valora molt positivament l’ampliació d’horaris per considerar que “tot i que encara ens falti rebre el compromís escrit, s’ha fet un pas molt important”. Tanmateix, ha volgut deixar clar que “la millora no posa fi a les reivindicacions de Castellbisbal, ja que l’Ajuntament continuarà lluitant per recuperar l’atenció continuada les 24 hores”.

L’alcalde va oferir aquesta informació en el decurs del Ple municipal celebrat dilluns i en el qual també va plantejar algunes de les línies de treball que es podrien obrir per aconseguir que el CAP estigui obert durant la nit. Entre aquestes propostes, hi va haver la possibilitat que l’Ajuntament col·labori econòmicament per pagar la despesa que suposaria obrir de 12 de la nit a 8 del matí: un debat que Playà va proposar i que considera que caldrà fer cercant el màxim consens possible no tan sols a nivell polític, sinó també amb la Plataforma No al tancament del CAP.

Playà ha volgut deixar clar que l’increment dels horaris ha estat fruit del treball fet en els darrers anys no només per l’equip de govern, sinó també pels diferents grups polítics municipals del consistori així com per la pressió efectuada pels membres de la Plataforma No al tancament del CAP i la ciutadania, en relació a com haurien de ser els serveis d’urgències.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 18:52