L'Ajuntament destina 319.600 euros més a ampliar serveis i fer millores als equipaments municipals i a l'espai públic

Divendres, 9 de juny de 2017 a les 09:06

Les noves inversions formen part de la modificació pressupostària aprovada en el Ple del mes de maig

 

El Ple de l’Ajuntament del mes de maig, celebrat la setmana passada, ha aprovat destinar part del superàvit del 2016 a ampliar serveis municipals, fer millores en alguns espais públics i equipaments i encarregar la redacció d’alguns projectes d’obres. En total, s’han reservat 319.600 euros, per a aquests conceptes.

De totes les modificacions pressupostàries aprovades, la partida econòmica més gran (55.000 euros) es destinarà a les obres de restauració de l’ermita de Sant Joan de Benviure. La preservació del patrimoni històric local rebrà també 21.700 euros per continuar amb les tasques de catalogació de les peces del Museu de la Pagesia.

Una de les modificacions més destacades és el fet de destinar 20.000 euros per comprar els vuit desfibril·ladors que l’Ajuntament tenia previst instal·lar en el període 2017-2019 i que finalment s’ha optat perquè entrin en servei de forma immediata.

 

Millores en equipaments
Entre les millores en els equipaments municipals, destaquen els 19.000 euros reservats per substituir els dos acumuladors d’aigua sanitària de l’Illa Esportiva que han esgotat la seva vida útil i un dels quals ja no funciona.

També s’ha aprovat una partida de 37.400 euros per fer diverses millores a l’escola Mare de Déu de Montserrat, entre les quals destaca l’arranjament de la coberta del pati. En manteniment, millora i reparació de l’Ajuntament, Els Costals i el cementiri s’hi invertiran 85.000 euros.

 

Millores a l’espai públic
L’Ajuntament també dedicarà part del superàvit de l’any passat a diversos projectes d’obres i millores a l’espai públic. En aquest sentit, per exemple, es destinaran 15.000 euros a la creació d’ombres al parc de Folch i Torres i 15.000 euros més a redactar el projecte d’arranjament de les esplanades de terra del carrer de Sant Mateu (al costat de l’escola Benviure) que s’utilitzen com a aparcament. També 25.000 euros, a la redacció del projecte de l’skatepark que es construirà en els terrenys adjacents al Parc de l’Ermita.

A les urbanitzacions de Costablanca i Santa Teresita s’hi farà una inversió de 10.500 euros: 3.000 euros seran per a l’arranjament d’un mur a Costablanca mentre que la resta, 7.500, per redactar el projecte d’instal·lació d’un mòdul prefabricat a Santa Teresita que pugui ser utilitzat com a local social i de reunions per als veïns.

 

Més serveis
Entre els serveis que veuran incrementar el seus recursos hi ha el d’Assessorament en matèria d’Habitatge, que rebrà 6.000 euros addicionals, després que el passat mes de febrer es va doblar el nombre d’hores d’atenció al públic per poder atendre tots els ciutadans que volen saber si tenen dret a reclamar que els bancs els retornin els imports pagats indegudament en concepte de clàusules sòl.

Totes aquestes modificacions pressupostàries es van aprovar amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal, Esquerra Republicana de Catalunya i Ciutadan’s i amb les abstencions del Partit dels Socialistes de Catalunya i del Partit Dèmocrata Europeu Català.

 

Darrera actualització: 18.09.2019 | 10:07