La Masovera i el Personatge, protagonistes de la imatge gràfica de la Festa Major d'estiu

Dijous, 20 de juliol de 2017 a les 12:08

Un espectacle de foc i llum donarà el tret de sortida a la Festa Major de l’Aigua i la Llum, que enguany se celebrarà del 16 al 20 d’agost.


L’Ajuntament continua potenciant una Festa Major que incorpori els elements més característics i singulars de Castellbisbal. Per això, els protagonistes de la imatge gràfica d’enguany són la Masovera i el Personatge, dos de les figures més característiques del patrimoni cultural del municipi.

La fotografia del cartell de la Festa Major, també portada del programa d’actes que properament es farà arribar a tots els domicilis, ha estat obra del fotògraf local Aleix Mateu i representa als personatges principals de la llegenda del pont del Diable davant de les espurnes d’una llana de ferro que es mou en cercles constants.

La imatge es va captar en un descampat del polígon industrial de Ca n’Estapé i tots els elements que s’hi veuen són reals, sense que se n’hi hagi afegit cap de nou a la fotografia. Ni les espurnes ni, tan sols, el color vermell del terra.

 

Actes destacats

La Festa Major de l’Aigua i la Llum 2017 tindrà lloc del 16 al 20 d’agost i enguany commemora els 30 anys dels Diables de Castellbisbal. Seran cinc dies d’activitats diverses on les entitats, novament, tindran el protagonisme i on no faltaran els actes més tradicionals i populars de la festa, com ara la gimcana de Poble Amunt vs Poble Avall, la Baixada de Vehicles no contaminants, el campionat de Ronda del Rei o la Cursa Atlètica Solidària, que aquesta vegada vol recaptar fons per a l’associació Run4us i les malalties minoritàries. A més, es recuperen les proves de pagès de les Destreses dels Pota-rojos i es consoliden actes com el Seguici Popular de Festa Major.

Una altra de les apostes d’enguany és el pregó de benvinguda, on s’ha previst un espectacle de foc i llum que servirà per presentar dos personatges singulars que, a partir d’ara, seran emblema de la festa representant l’aigua i la llum.

La comèdia Sota Teràpia, que ha estat èxit de taquilla a Barcelona i que el dijous, 17 d’agost, es representarà a l’auditori d’Els Costals, i el concert dels osonencs Oques Grasses que la nit del divendres, 18 d’agost, actuaran al Parc Folch i Torres, són alguns dels plats forts de la programació de la Festa Major de l’Aigua i la Llum 2017.

 

Recuperació d’espais

Precisament, la recuperació del parc Folch i Torres com a escenari d’alguns concerts de Festa Major és una de les novetats de la temporada, així com el trasllat de les atraccions de fira a les esplanades d’aparcament gratuït del costat de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 16:14