Es trenca el pacte de govern i Alternativa governa en minoria

Dilluns, 24 de juliol de 2017 a les 09:59

Alternativa per Castellbisbal (AC) governa en minoria, després que s’hagi trencat el pacte de govern que mantenia amb ERC des de l’inici del mandat.

 

El passat dia 4 de juliol, l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, va retirar temporalment les competències que tenia delegades en el regidor d’ERC, Toni Pons, per les actuacions unilaterals dutes a terme per aquest i que van generar la pèrdua de confiança de tots els regidors d’AC. En conseqüència, el regidor Toni Pons va haver d’abandonar els òrgans de decisió del consistori en els quals participava.

Tot i que aquesta decisió garantia la continuïtat del Pacte de Govern d’Alternativa i Esquerra, la resta de regidors d’ERC, Sergi Bonilla i Isabel Méndez, van presentar, el dia 11 de juliol, la seva renúncia a les delegacions de competències i van comunicar la decisió d’abandonar el govern, en considerar que la retirada de competències al regidor de Toni Pons impossibilitava el compliment de l’acord de govern que s’havia signat a l’inici del mandat.

D’aquesta manera, el govern municipal queda ara en mans d’AC, que governarà en minoria. En la reunió de Junta de Portaveus del 12 de juliol, portaveus d’altres grups de l’oposició van expressar la seva intenció de facilitar aquest govern en solitari, respectant els resultats de les eleccions del 2015.

L’alcalde ha manifestat que aquest moment requerirà que totes les forces polítiques amb representació en el consistori treballin de forma constructiva per seguir fer avançant el municipi de Castellbisbal en el camí traçat de progrés i benestar.

 

Nou cartipàs municipal

Davant d'aquests fets, AC ha hagut de reestructurar el govern municipal per assumir les responsabilitat que fins ara requeien en regidors d'ERC. Podeu consultar el nou cartipàs municipal fent clic aquí.


Dedicació i retribucions
Malgrat la reestructuració de competències, les retribucions dels regidors d’AC seran les mateixes que fins ara. Només el regidor Enrico Martinelli veurà incrementada la seva dedicació que passarà a ser exclusiva. La resta de regidors assumiran les noves competències que els corresponguin, però sense que això impliqui un increment de les retribucions.

Darrera actualització: 28.10.2019 | 16:02