Es retira la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica després d'haver patit diversos actes vandàlics

Dijous, 16 de març de 2017 a les 11:59

A més dels danys materials, els actes vandàlics poden haver malmès les dades obtingudes fins ara i haver-les deixat inutilitzables.

 

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Castellbisbal han decidit retirar la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica que s’havia instal·lat al Mirador del Llobregat amb l’objectiu de prendre mesures dels nivells de contaminació atmosfèrica del municipi. Entre d’altres, l’estació mesurava els nivells de diòxid de nitrogen, un valor que l’estació fixa de Castellbisbal no pot obtenir.

La retirada d’aquesta unitat es produeix després que aquest cap de setmana, l’estació hagi patit un acte vandàlic (el segon en els darrers dies) que, a més de produir-hi danys materials, és possible que hagi perjudicat totes les mesures preses fins ara i que les dades obtingudes no puguin ser utilitzades.

La instal·lació d’aquesta estació de vigilància de la contaminació va ser una petició que l’Ajuntament va fer a la Diputació per donar compliment als acords presos en la Taula de Treball per lluitar contra la contaminació atmosfèrica que va ser impulsada per l’Ajuntament de Castellbisbal i que reuneix municipis del Baix Llobregat especialment afectats per la contaminació generada pels polígons industrials i per les infraestructures viàries de la zona.

Darrera actualització: 20.03.2018 | 10:52