L’ampliació d’horari del CAP permet atendre-hi més de 1.600 pacients durant el primer any

Dijous, 20 de desembre de 2018 a les 00:00

En el primer any de funcionament de l’ampliació horària del CAP, més de 1.600 persones han estat ateses en aquest centre dins de l’horari ampliat.

L’ampliació d’horari del CAP ha estat una de les prioritats de l’equip de govern des de l’inici d’aquest mandat i es va fer real a partir de l’1 de setembre de 2017. Des de llavors, el centre sanitari de Castellbisbal obre de 8.00 a 24.00 hores cada dia de l’any (inclosos caps de setmana, festius i mes d’agost); això significa que el CAP és obert 1.300 hores anuals més que amb l’horari antic.

Amb l’ampliació d’horari, s’ha revertit part de la retallada que el CAP va partir al 2011 quan es van reduir els horaris de nombrosos centres sanitaris arreu de Catalunya. La lluita veïnal, a través de la Plataforma No al Tancament del CAP, amb la complicitat dels diferents grups polítics locals i l’acció decidida de l’equip de govern, han fet possible recuperar part de l’horari retallat; de fet, Castellbisbal és l’única població que ha aconseguit aquesta fita. Tanmateix, cal recordar que la reivindicació sempre ha estat que el centre estigui obert durant les 24 hores del dia, tot l’any.

Evitar desplaçaments
El fet que el CAP romangui obert durant més hores facilita l’accés a l’assistència sanitària als veïns del poble que no han de desplaçar-se a d’altres municipis per rebre una primera atenció mèdica.

L’alcalde i responsable de Sanitat, Joan Playà, considera que

l’ampliació d’horari permet oferir una atenció més propera, ràpida i còmoda” i creu que el fet que “més de 1.600 persones hagin utilitzat aquest servei durant el primer any demostra que la lluita per incrementar l’horari del CAP està més que justificada.

 

 

Darrera actualització: 20.12.2018 | 11:45