Els agents de la Policia Local reben més formació de violència de gènere

Divendres, 21 de novembre de 2014 a les 14:59

Els curs ha estat de caràcter pràctic i ha permès als agents actualitzar els seus coneixements a partir de l’estudi i anàlisi de casos reals.

 

Una desena d’agents de la Policia Local han participat, aquest mes de novembre, en un curs de formació específic en matèria de violència de gènere. Tot i que els policies locals ja tenen formació en aquest àmbit, la regidora de Seguretat Ciutadana, Conxi Llurba, ha destacat que “ha estat un curs d’actualització de coneixements al llarg del qual s’han tractat aspectes legals, judicials i policials que requereixen una formació contínua i permanent”.

El curs, titulat Intervenció en violència de gènere, ha estat eminentment pràctic i s’ha basat en l’estudi i l’anàlisi de casos reals. Les classes han anat a càrrec de la Diputació de Barcelona que l’ha impartit en el marc del programa de formació que, anualment, ofereix als ajuntaments.

Si bé la Policia Local compta amb un grup de professionals especialitzats en els casos de violència de gènere (GAV), la regidora Conxi Llurba ha deixat clar que “la nostra voluntat és que tots els agents puguin formar-se al màxim de manera que sempre puguin donar la millor atenció al ciutadà”. En aquest sentit, la Policia Local té definit un Pla Anual de Formació per tal que tots els agents puguin impartir cursos d’aquelles matèries que es considerin prioritàries.

El curs específic de violència de gènere per a policies locals ha tingut una durada de 20 hores i s’ha desenvolupat a la Sala Multimèdia de la Biblioteca Municipal Josep Mateu i Miró. Tot i estar impartit a Castellbisbal, al curs hi ha assistit també agents de Policies Locals d’altres municipis.

Darrera actualització: 11.11.2019 | 18:36