Castellbisbal continua apostant per augmentar l'ocupabilitat del jovent amb el programa "Joves per l'Ocupació"

Dimarts, 20 de gener de 2015 a les 14:16

Aquest 2015 s’ofereixen un total de sis cursos d’especialitats formatives professionalitzadores adreçats a joves menors de 25 anys en situació d’atur.

Una quinzena de joves han participat, aquest migdia, en la sessió formativa sobre el programa Joves per l’Ocupació que ha tingut lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Castellbisbal.

Durant la xerrada, conduïda pel personal de la Borsa de Treball Municipal, s’ha presentat l’oferta de cursos del programa que s’han preparat per aquest 2015. En total, s’ofereixen sis especialitats formatives professionalitzadores que responen a les necessitats de les empreses del territori i que són les següents: Activitats auxiliars de magatzem, Electromecànica de manteniment, Operacions bàsiques de restaurant i bar, Operacions auxiliars d’elaboració en la indústria alimentària, Activitats auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics i Auxiliars d’activitats de venda.

Tots els cursos, de 350 hores de durada i amb possibilitat de fer pràctiques a empreses, començaran a partir del 9 de febrer. La formació és de quatre hores diàries i s’imparteix a Rubí.

 

Requisits

El programa Joves per l’Ocupació s’adreça a persones joves d’entre 16 i 24 anys que no han superat l’ESO o que, tot i tenir-la aprovada, han deixat de formar-se. Segons destaca l’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, “l’objectiu d’aquesta proposta és augmentar l’ocupabilitat del jovent del municipi que busca feina i estimular la formació i l’aprenentatge dels joves que han abandonat el sistema educatiu prematurament amb la finalitat que millorin la seva capacitat laboral”.

Els joves que vulguin participar en el programa han d’estar en situació d’atur i s’han de registrar al sistema de Garantia Juvenil que està impulsant la Unió Europea.

 

Col·laboració amb Rubí

El programa Joves per l’Ocupació l’impulsen, conjuntament, les regidories de Promoció Econòmica i d’Ocupació de l’Ajuntament de Castellbisbal i es desenvolupa a través de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Rubí, l’IMPES.

Fruit d’aquesta col·laboració entre els dos municipis, l’IMPES s’encarrega d’impartir la formació i l’Ajuntament de Castellbisbal es responsabilitza de fer la prospecció d’empreses i de trobar llocs de treball on els alumnes puguin fer pràctiques.

Darrera actualització: 27.09.2019 | 15:36