Castellbisbal tindrà la seva pròpia Àrea Bàsica de Salut

Dimecres, 28 de gener de 2015 a les 11:30

El Ple municipal aprova la creació de la nova Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Castellbisbal, fet que suposarà una millora en l’atenció sanitària que actualment es presta a la població del municipi.

 

El Ple municipal va aprovar dilluns per unanimitat la creació de la nova Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Castellbisbal, una proposta que l’Ajuntament va presentar a la Generalitat de Catalunya fa prop d’un any i que, un cop estudiada, acaba de rebre l’acceptació del Departament de Salut.

En paraules de l’alcaldessa, Dolors Conde, “aquesta és una molt bona notícia per als veïns i veïnes de Castellbisbal”, alhora que destaca que “respon a l’esforç que aquest equip de govern està fent per millorar un servei bàsic com és la salut”. Per la seva banda, la regidora de Salut Pública de l’Ajuntament, Ana Belén Gallego, reconeix que “aconseguir aquesta millora en temps de retallades en serveis bàsics és molt important” i assegura que “en un futur ens permetrà que determinats programes sanitaris, que es definiran en funció de les necessitats i la demanda de la població, es puguin prestar al municipi sense necessitat de desplaçar-se fora de Castellbisbal”.

Fins ara, Castellbisbal formava part de l’Àrea Bàsica de Salut de Rubí 2 i Martorell. L’Ajuntament, atenent a criteris d’ordenació i planificació sanitària i amb l’objectiu de millorar l’atenció en matèria de salut dels ciutadans del municipi, va sol·licitar a la Generalitat de Catalunya, el passat 5 de febrer de 2014, el desdoblament de l’ABS de Rubí 2 i la creació de l’Àrea Bàsica de Salut de Castellbisbal, que hauria d’atendre els veïns del nucli urbà i les urbanitzacions de Santa Rita, Can Costa, Comte de Sert, Santa Teresita i zones del municipi amb població disseminada. Un cop estudiada la proposta, el Departament de Salut ha resolt la creació de l’ABS de Castellbisbal, decisió que va comunicar a l’Ajuntament el passat 14 de gener.

El fet que Castellbisbal compti amb la seva pròpia Àrea Bàsica de Salut permetrà una millor gestió dels equips d’atenció primària, que deixaran de dependre administrativament de l’ABS de Rubí 2. Aquest fet repercutirà directament en una millora de la qualitat assistencial, alhora que facilitarà una millor adaptació dels serveis d’atenció mèdica a les necessitats reals de la població del municipi.

Darrera actualització: 13.12.2019 | 18:24