L'Ajuntament engega una campanya per impulsar la recollida de brossa orgànica

Dilluns, 9 de febrer de 2015 a les 12:43

L’objectiu és augmentar els quilos de brossa orgànica recollida i evitar que es llencin residus no orgànics al contenidor marró.

 

Aquest mes de febrer, l’Ajuntament ha posat en marxa la campanya Castellbisbal avança amb l’orgànica. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu augmentar la quantitat de quilos brossa orgànica recollits de forma selectiva, a la vegada que pretén reduir la quantitat de residus no orgànics que s’aboquen al contenidor marró per error.

Per aconseguir aquest doble objectiu, s’han dissenyat tot un seguit d’accions que es posaran en marxa a partir d’aquesta setmana i que s’adreçaran tant a la ciutadania en general com a aquells establiments i activitats que generen brossa orgànica.

Ampliació dels serveis
La primera acció que s’ha dut a terme ha estat ampliar els serveis de subministrament de bosses compostables i de cessió de sacs per a la recollida d’esporga incorporant nous punts de repartiment tant al centre urbà com a les urbanitzacions.

En el cas del nucli urbà, les bosses es podran recollir no només al Punt Verd com fins ara sinó també al Casal de la Gent Gran (en horari de tarda) i, per primera vegada, els veïns de les urbanitzacions podran recollir-les a la Deixalleria mòbil, els dies en què aquest servei es trobi a la seva zona.

Pel què fa a la cessió de sacs per a l’esporga, a més de recollir-los a la Deixalleria Municipal, es repartiran a domicili a les urbanitzacions de Costablanca i Can Santeugini. Els veïns només hauran de trucar al telèfon 93 771 17 45 i els les portaran a casa seva.

Sensibilització i informació
D’altra banda, la campanya comptarà també amb una acció de sensibilització porta a porta per informar a les famílies sobre la separació dels residus i per lliurar un paquet de bosses compostables per a la separació de l’orgànica.

Per a les persones que no siguin a casa en el moment de la visita i que també vulguin rebre la informació i el paquet de bosses compostables, s’habilitaran quatre punts d’informació al carrer que s’instal·laran al nucli urbà i a les urbanitzacions de Can Costa, Comte de Sert, Can Santeugini i Costablanca, durant el mes d’abril.

Accions per als establiments
La campanya preveu també realitzar una acció de sensibilització als establiments i d’altres activitats generadores de brossa orgànica. En aquests casos, se’ls farà una visita per informar-los de com separar els residus, principalment la brossa orgànica. La visita es complementarà amb un qüestionari per conèixer els seus hàbits i per poder analitzar accions a realitzar en un futur. Els establiments que realitzin correctament la separació de residus i vulguin col·laborar rebran un adhesiu d’establiment col·laborador.

La campanya Castellbisbal avança amb l’orgànica està subvencionada, en un 85%, per l’Agència de Residus de Catalunya.

Darrera actualització: 18.11.2019 | 17:18

Imatges