Oberta la convocatòria del VII Concurs Literari i el II Concurs #tuiterari15

Dimecres, 8 d'abril de 2015 a les 10:21

El 13 d’abril finalitza el termini per presentar escrits al certamen literari i la convocatòria per participar en el concurs de microrelats a la xarxa social Twitter estarà oberta fins al migdia del 23 d’abril.

 

Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, l’Ajuntament de Castellbisbal acaba d’obrir una nova convocatòria del Concurs Literari, que enguany ja suma set edicions. El certamen, que vol fomentar i divulgar la creació literària, està obert a la participació de totes les persones més grans de 18 anys i, com l’any passat, els treballs presentats hauran de ser de narrativa curta i tema lliure. La dotació del premi també es manté, i serà de 600€ per al relat guanyador.

Els treballs que es presentin a concurs hauran d’estar escrits en català i ser inèdits, és a dir, que no es tindrà en compte cap text que hagi rebut cap premi o similar. També s’han de lliurar escrits a l'ordinador, amb lletra Arial 12, per una sola cara, a doble espai i amb el títol i el pseudònim a cadascuna de les pàgines. A més, hauran de tenir un mínim de tres fulls i un màxim de quinze.

El termini per presentar els treballs al VII Concurs Literari finalitza el dilluns, 13 d’abril, a les 14.00 hores. Fins aleshores, les persones interessades poden lliurar els seus originals, ja sigui per correu electrònic a l’adreça concursliterari@castellbisbal.cat o presencialment a la biblioteca Josep Mateu i Miró (av. Pau Casals, 16) en horari d’atenció al públic.

 

II Concurs Tuiterari

En paral·lel a la convocatòria del certamen literari i fruit de l’èxit de la primera edició, en què es van rebre 78 tuits de 26 persones diferents, enguany torna el Concurs Tuiterari 2015. La particularitat d’aquest certamen, obert a la participació de totes les persones més grans de 12 anys, és que l'única via de participació és a través de la xarxa social Twitter, de manera que els participants han d’aguditzar el seu enginy per crear microrelats de 128 caràcters com a màxim.

Els interessats tenen temps fins a les 12 del migdia del 23 d’abril per publicar a Twitter els seus textos, de temàtica lliure. Es poden presentar al concurs tants microrelats com un mateix usuari vulgui, l'única condició és que estiguin escrits en català i que incloguin l’etiqueta final (hashstag) #tuiterari15.

El jurat del certamen, que valorarà la qualitat, la creativitat i la correcció lingüística dels textos presentats; donarà a conèixer el mateix dia de Sant Jordi i via Twitter el nom de l'autor del microrelat guanyador, que s’endurà com a premi un llibre electrònic.

L’acte de lliurament del premi coincidirà amb la presentació dels guanyadors del setè Concurs Literari de Castellbisbal. L’esdeveniment tindrà lloc el diumenge, 26 d’abril, a les 12.00 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament (av. Pau Casals, 9), i comptarà amb l’assistència de l’escriptora Isabel-Clara Simó.

Darrera actualització: 27.09.2019 | 15:37