A Castellbisbal, augmenta la participació al Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte

Dilluns, 1 d'abril de 2019 a les 16:25

Al 2018, 1.175 veïns del poble van fer-se la prova de detecció precoç del càncer de còlon, xifra que representa el 43,26% del total de persones citades

A Castellbisbal, la campanya de detecció precoç del càncer de còlon i recte del 2018 va registrar un increment de participació d’un 3% en relació al 2016 quan es va fer per primera vegada, al nostre poble. En total, hi van participar 1.175 persones, el que representa  el 43,26% del total de la població que havia estat convocada.

En un 4,7% dels casos (53 persones), la prova va donar un resultat positiu i seguint el protocol establert per aquest programa, es va citar aquests veïns de forma immediata per fer-los una colonoscòpia. Gràcies a aquestes proves, es van poder detectar setze lesions de risc baix; disset, de risc intermedi; cinc, de risc alt; i un càncer invasiu.

Totes les farmàcies del poble han participat en l’edició del 2018 del Programa de detecció precoç del càncer de còlon que impulsa el Departament de Salut de la Generalitat. La campanya s’adreça a homes i dones de 50 a 69 anys i tornarà a fer-se l’any que ve.

Dia Mundial contra el Càncer de Còlon i Recte
Coincidint amb la celebració, ahir diumenge, del Dia Mundial contra el Càncer de Còlon i Recte, el Parc Taulí va difondre el testimoni de diversos pacients que han participat en el Programa de detecció precoç d’aquesta malaltia i a qui es va detectar la presència de sang a la femta. Podeu llegir els seus testimonis, en aquesta notícia.

De la seva banda, la Federació d’Entitats Catalanes contra el Càncer (FECEC) també ha aprofitat per difondre vídeos divulgatius sobre la necessitat de mantenir hàbits saludables i de participar en les proves de detecció precoç per poder detectat els càncers al més aviat possible i poder-los tractar amb major eficàcia.

Darrera actualització: 01.04.2019 | 17:10