|
 

Castellbisbal s'adhereix a la Primera Setmana Sense Soroll de Catalunya

Dimarts, 18 d'abril de 2017 a les 12:00

Amb el lema “Silenci si us plau”, del 24 al 30 d’abril es celebraran tot un seguit d’actes associats a la divulgació i la sensibilització dels problemes de la contaminació acústica, així com el seu control i les eines de gestió per poder reduir-la.


La contaminació acústica genera perjudicis per a la qualitat de vida degut a que el soroll impedeix el descans, afecta el sistema auditiu, dificulta la comunicació i pot alterar el comportament de les persones generant conflictes socials. És important mantenir el nivell de confort acústic per garantir una bona salut ambiental i conviure de forma respectuosa amb les persones i l’entorn.

Durant la primera Setmana Sense Soroll (SSS) la intenció és donar visibilitat a totes aquelles iniciatives, tant públiques com privades, que treballin per conscienciar la ciutadania sobre les causes i els efectes de la contaminació acústica, donin eines de gestió i control per fer-li front i impulsin la col·laboració entre administracions per oferir una solució més ràpida i eficaç a aquesta problemàtica. Per això, del 24 al 30 d'abril,  els agents implicats (administracions, universitats, empreses…) oferiran activitats, jornades de sensibilització, recursos i formació sobre contaminació acústica per fer entendre els efectes que genera sobre la salut ambiental i promoure hàbits més responsables.

La Generalitat ha habilitat una adreça web on es poden consultar tots els actes , que també es poden seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #sssoroll2017

Les dates escollides per commemorar la primera Setmana Sense Soroll coincideixen amb el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll (International Noise Awareness Day – INAD), el 26 d’abril de 2017.

Last update 18.04.2017 | 12:19