|
 

Joan Playà. Alcalde de Castellbisbal


                                               

  Currículum                   Agenda                    Contacte

Dies de consternació

23 de març de 2016


Van començar a finals de la setmana passada, amb els acord entre la Unió Europea i Turquia pels quals els líders europeus han acceptar retornar els refugiats de Grècia a Turquia. S’ha passat de considerar als refugiats com persones perseguides que fugen dels conflictes bèl·lics a ser immigrants il·legals, als quals se’ls rebutja i se’ls condemna a renunciar als seus anhels de llibertat. Des de l’Ajuntament hem fet una declaració institucional de rebuig que portarem al Ple del proper dia 29, i el passat dimarts 22, ens vàrem reunir amb representants del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per posar en marxa accions més contundents, i denunciar la vulneració dels drets humans que haurien de protegir els refugiats.

Estàvem enmig d’aquests sentiments d’indignació, quan el diumenge es va produir el tràgic accident a Freginals, amb la mort de 13 joves. El dilluns, davant la porta de l’ajuntament vàrem guardar uns minuts de silenci en memòria de les víctimes.

Les banderes a mig pal que es van baixar el dilluns en senyal de dol, ja no pujaran perquè dimarts van tenir lloc els terribles atemptats a Brussel·les, reivindicats per l’Estat Islàmic, amb més de 30 víctimes mortals i desenes de ferits. Ahir va ser un dia per mostrar el nostre condol i la nostra solidaritat al govern i la societat belga, i a les famílies que han perdut éssers estimats.

La nostra feina diària no s’atura, res al nostre entorn pròxim es paralitza, però no puc deixar de sentir que la nostra societat sembla que ha fet dos passos enrere i que ens costarà molt recuperar el pas normal.

Caminem confiats cap a la igualtat real, ni + ni -

18 de març de 2016

Ahir es va fer el darrer acte de les Jornades x la Igualtat, organitzades per les regidores Susanna Solé i Melània Solís celebrades amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona que commemora la seva lluita per la seva participació en la societat en peu d’igualtat amb l’home.

Han estat unes jornades obertes a tothom, sense limitar l’entrada a ningú per raó del seu gènere, aquest és un primer pas per demostrar que creiem en la igualtat real, ni més ni menys.

El programa contenia novetats i propostes molt interessants i de qualitat. Diumenge, les Guitarres en concert va ser un regal per a les oïdes i els sentiments, amb uns músics i un repertori excel·lents. L’auditori va acabar amb el públic aplaudint de peu. L’acte el va obrir la Susanna amb la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona. Em quedo amb la darrera frase: “comprometem-nos tots i totes i avancem des de la complicitat cap a la construcció de pobles i ciutats més justos i solidaris.”

Mil gràcies per la vostra feina companyes. I també a totes les voluntàries que van col·laborar i a les prop de 200 persones que ens van acompanyar. Tot un èxit.

Treball i compromís

11 de març de 2016

Acabem una setmana molt intensa pel que fa a activitats, reunions i visites. Junt amb la regidora d’Educació, el dimarts vàrem visitar l’escola Montserrat i l’escola Benviure, i l’Institut Castellbisbal el divendres, i no deixa de sorprendre’m el gran dinamisme i activitats dels centres escolars. Cadascun amb les seves diferències, és clar, com per exemple l’ambient de major ordre dels instituts on els alumnes són més grans, i l’alegria que es viu als espais comuns de les escoles de primària.

Hem comprovat de primera mà el gran compromís de mestres i professors, que no escatimen esforços per aconseguir que tot funcioni a la perfecció, tant responen el telèfon com consolen un petit que plora, o atenen uns pares mentre vigilen l’ordre en la sortida. Des de fora no som capaços de copsar aquest microcosmos emocional i intel·lectual que són els centres educatius. En tornar cap a l’Ajuntament tinc una barreja d’emocions: orgull, respecte, admiració, gratitud... Nosaltres, com administració, no podem fer altra cosa que renovar i assegurar la nostra col·laboració econòmica i municipal. Tenen a les seves mans el futur de la nació, la formació de ciutadans compromesos amb el seu entorn, respectuosos i amb valors, crítics, que siguin capaços de transformar la societat en positiu.

El dijous, junt amb el regidor de Promoció Econòmica, en Toni Pons, vàrem participar en la Jornada “Impuls a la col·laboració empresarial” en la primera part de ponències i intervencions tècniques, amb la participació d’empresaris de pimes i de grans empreses que van omplir la sala de plens. A la segona part de la jornada es va fer un World Café on es van debatre temes pràctics i d’interès per als empresaris. Va ser una oportunitat excel·lent per millorar les relacions amb els empresaris: alguns em van oferir visitar les seves instal·lacions i d’altres em van explicar nous projectes d’inversió.

Dos sectors ben diferents, l’educatiu i l’empresarial, però tots amb un nexe comú: el treball i el compromís amb Castellbisbal.

El Dret a l'habitatge

7 de març de 2016

L’habitatge ha estat el protagonista de la nostra acció municipal avui i el divendres passat. Avui, perquè junt amb el regidor de Patrimoni Urbà, en Salvador Segura, hem visitat la Gerent del Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona, amb la qual hem parlat de tres nous projectes de col·laboració per al 2016 que engegarem al voltant de temes concrets com la Borsa d’Habitatge, la rehabilitació i l’acabament del Pla Local d’Habitatge.

I divendres passat, perquè també ens vàrem reunir amb el Director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i amb la directora operativa d’Actuacions d’Urgència en Matèria d’Habitatge per signar tres convenis de col·laboració en matèria d’habitatge: el d’assessorament i mediació entre entitats financeres i famílies amb deutes hipotecaris, i la pròrroga dels convenis de l’Oficina local d’habitatge i de la Borsa de Lloguer Social.

Tot i que els ajuntaments no tenim gairebé cap competència en matèria d’habitatge, nosaltres no volem ni podem passar per alt els problemes que tenen moltes famílies per mantenir el seu habitatge, i les dificultats dels joves per emancipar-se ja que no poden fer front als alts lloguers o han de marxar del municipi per trobar-ne un que s’ajusti als seus ingressos.

Per això, en els propers mesos volem finalitzar el projecte de masoveria urbana que estem fent junt amb la Diputació de Barcelona i també obrir les convocatòries per donar ajuts per al lloguer dirigits als joves i ajuts a l’IBI per als propietaris d’habitatges que estiguin inscrits en la Borsa. Aquests dies ja estem treballant en la redacció de les bases de tots dos ajuts.

Perquè creiem que cal garantir el dret a l’habitatge, no ens limitarem al paper d’espectadors.

Visita a La Caseta

3 de març de 2016

Avui obro aquest nou apartat del web, amb una molt bona experiència: la visita a l’Escola bressol municipal La Caseta, acompanyat de la regidora d’Educació, la Isabel Méndez.

He sortit molt satisfet de comprovar el bon funcionament del servei, de les instal·lacions de qualitat i sobretot molt funcionals de què disposa el municipi.

 M’han agradat molt els noms de les aules, ja que estan relacionats amb les entitats: La Cuca, Els Tabalers, En Manel i la Vicenta (els gegants de Castellbisbal)...

També he constatat el compromís dels treballadors del centre per oferir un ensenyament i una atenció de qualitat als més petits, incorporant un plus personal en tot el què fan, com la decoració de les aules, l’ambient que han creat per aconseguir que els petits gaudeixin i comencin els primers aprenentatges de forma divertida.

Enhorabona per la bona feina que feu!

Last update 26.07.2017 | 09:03