Gran participació als actes de la Festa Major de l'Aigua i la Llum 2015

Dimarts, 25 d'agost de 2015 a les 14:37

Durant cinc dies centenars de ciutadans han omplert els carrers del poble disposats a gaudir i participar en els diferents actes organitzats.


Castellbisbal ha estat els darrers dies un esclat de gresca i bon ambient amb motiu de la celebració de la Festa Major de l’Aigua i la Llum. Centenars de persones han gaudit de les més de setanta activitats programades per aquests cinc dies de festa gran, que van acabar diumenge amb el tradicional castell de focs i el sopar popular a La Bassa.

Els actes de la Festa Major de l’Aigua i la Llum 2015 van iniciar-se dimecres passat amb una Flash Move en la què van participar més de 500 persones i que va recórrer els principals carrers del centre del poble. Seguidament, els organitzadors del Tractor Trànsit Sound System, que enguany celebren el seu desè aniversari, van donar el tret de sortida a la festa amb un original pregó durant el qual es van projectar imatges i vídeos sobre la façana d’un dels edificis de la Plaça de l’Església.

Una de les novetats d’enguany ha estat l’Street Party Sound System que es va celebrar la nit de dissabte a La Bassa, indret que es va tenyir de color amb una divertida explosió de pols holi. També, per primera vegada, s’ha fet una exhibició de vols acrobàtics d’avions, helicòpters i drons, que va congregar a prop de mig miler d’espectadors al camp de futbol de l’Illa Esportiva; i diumenge, durant la tarda castellera, els Falcons de Vilafranca van estrenar-se a la Plaça de l’Església amb un repertori de figures que va atreure l’atenció de grans i petits.

Com ja és tradició, les proves entre poble amunt i poble avall, els concerts a l’aire lliure i el teatre de Festa Major, enguany a càrrec de Quim Masferrer, han estat els actes més multitudinaris d’aquests dies, en què també s’han commemorat els 20 anys de la recuperació a Castellbisbal del Joc de bitlles Ronda del Rei.

Les activitats infantils han tornat a ser un èxit de participació, com ho demostra el fet que prop de 1.500 persones han gaudit de les propostes de la Festa Major Menuda, que durant tres dies ha omplert de jocs, tallers i inflables la pista coberta de l’Escola Montserrat.

En el terreny esportiu, cal destacar la bona acollida que novament ha tingut la Cursa Atlètica, que enguany ha arribat a la seva edició 37. Un total de 327 corredors s’han inscrit en la prova, que en aquesta ocasió s’ha solidaritzat amb Oncolliga, entitat sense ànim de lucre per la qual s’han aconseguit 492 euros de donatiu.

Des del consistori, l’equip de govern agraeix la tasca feta per a totes les persones i entitats que han fet possible la Festa Major d’enguany i destaquen que l’èxit de la convocatòria està, precisament, en l’esperit de celebració i civisme que han demostrat tots els “pota-rojos” que aquests dies han omplert els carrers del poble d’un ambient festiu immillorable.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 16:06