Tret de sortida a la Festa Major de l'Aigua i la Llum 2014

Dimarts, 19 d'agost de 2014 a les 13:38

L’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, i el regidor de Cultura, Martí Ribas, han donat la benvinguda a la festa amb la inauguració d’una exposició dedicada al pintor Rafael Serrano.

A partir d’avui i fins diumenge, 24 d’agost, Castellbisbal està de Festa Major. El tret de sortida de la celebració s’ha fet aquest migdia, amb un acte de benvinguda que ha estat conduït per l’alcaldessa, Dolors Conde, i el regidor de Cultura, Martí Ribas. La trobada ha tingut lloc a la sala d’exposicions d’Els Costals, on prop d’un centenar de veïns s’han donat cita per compartir plegats l'emoció de celebrar, un any més, la Festa Major de l’Aigua i la Llum.

Durant l’acte s’ha fet un reconeixement públic a la important tasca de dinamització que fan les entitats del municipi, fent una menció especial a tres d’elles, que enguany celebren els seus aniversaris. És el cas de l’Esplai Gatzara, que compleix 30 anys; dels 25 de la trobada de puntaires i els 20 anys dels Gegants de Castellbisbal.

Per donar la benvinguda a la Festa Major, aquest migdia també s’ha inaugurat l’exposició d’homenatge al pintor local Rafael Serrano, preparada per l’Àrea de Cultura i que recull quadres de tota la seva trajectòria pictòrica, aportats per veïns del poble i per la seva pròpia família, també present en l’acte d’avui. La mostra, instal·lada a la sala d’exposicions d’Els Costals, es podrà visitar durant tot els dies de Festa Major i els caps de setmana i festius fins el proper 14 de setembre.

Tarda de pregó i moltes activitats
L’actriu catalana Montserrat Carulla serà l’encarregada, aquest capvespre, de fer el pregó de la Festa Major. Hores abans, cap a les 18.30, començarà a l’Illa Esportiva la Flash Move i una melé de petanca.

Com marca la tradició, cap a les 19.30 hores es farà el repic de campanes i l’encetada de Festa Major, que comptarà amb la participació de les Cuques, els Diables, els Capsigranys, els Potafocs, els Gegants i un grapat de musics que sortiran al carrer per celebrar, amb tothom, el començament de la disbauxa d’aquests dies. Serà en aquest moment quan, a la Plaça de l’Església, Montserrat Carulla protagonitzarà el pregó de Festa Major.

Després, a les 21.30 hores, podrem també gaudir de la seva interpretació, donat que és Carulla l’actriu principal de l’obra teatral La Iaia, que es representa avui a l’Auditori d’Els Costals amb totes les entrades exhaurides. Es tracta d’una comèdia familiar, que narra amb clau d’humor les peripècies d’una àvia que boicoteja la vida sentimental del seu net.

Música per a tots els gustos
La música també té avui un paper destacat en la festa. A les 23.00 hores es faran balls clàssics a la Plaça de l’Església, amenitzats pel conjunt Cafè Trio; i a mitjanit, a la Plaça del Joc, es podrà gaudir del blues amb l’actuació dels germans Santos i Víctor Puertas, que formen The Suitcase Brothers, un duet de músics amb més de 15 anys de trajectòria.

Com a la festa hi ha activitats per a tothom, aquells que prefereixin els ritmes més marxosos podran ballar amb la selecció dels millors èxits del moment que, a partir de mitjanit, oferiran DJ Gomy i DJ Richard Ulh a la Pista d’estiu del Casal Cultural i Recreatiu.

La tabalada infantil, aquest divendres
Per un error en l’edició del programa imprès de Festa Major, no s’anuncia que la tradicional tabalada infantil tindrà lloc aquest divendres, a les 21.15 hores, a la Plaça de l’Església.

Trobareu més informació sobre aquest acte i la resta d’activitats d’aquests dies a l’aplicació per telèfons mòbils i tauletes que es pot descarregar de manera gratuïta a través de l’AppStore o a Google Play.

Aquesta aplicació, que es va estrenar durant la Festa Major de l’any passat superant les 1.100 descàrregues i les 25.000 consultes, inclou una versió multimèdia del programa i permet rebre avisos dels actes, a més de visualitzar totes les fotografies d’Instagram i els missatges de Twitter que portin l’etiqueta #fmcastellbisbal, #100amunt o #100avall.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 15:58