Els Tres Tombs

Castellbisbal es prepara per gaudir el diumenge, 8 de maig, de la XIX Trobada Nacional dels Tres Tombs , que tancarà el calendari festiu de la celebració de Sant Antoni Abat, patró dels animals.

Prop d'una cinquantena de colles de tot Catalunya participaran en la cita, que organitzen conjuntament la Federació Catalana dels Tres Tombs i els Amics de Sant Antoni, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellbisbal.

Amb motiu de la trobada, s'han organitzat activitats paral·leles que començaran el dissabte, 7 de maig, dia en què també es commemoraran oficialment els 25 anys de la colla d'Amics de Sant Antoni Abat de Castellbisbal amb l'estrena d'un mural a la barana del carrer Pi i Margall.

A més, al llarg de tot el matí de diumenge, 8 de maig, es celebrarà, a la Plaça Lluís Companys, un mercat tradicional de pagès , amb presència d’artesans i paradetes d’establiments locals.

Per a l’ocasió, l’Ajuntament també ha editat un plànol que permetrà localitzar tots els comerços i serveis que estaran oberts diumenge i que ofereix informació de la trobada, com ara el recorregut de la comitiva, els llocs on es podrà aparcar gratuïtament o el menú especial dels Tres Tombs que algunes masies i restaurants del municipi han preparat especialment per la trobada.

Durant tot el cap de setmana s'han preparat activitats amb motiu de la XIX Trobada Nacional dels Tres Tombs però serà el diumenge, 8 de maig, quan notarem una afectació més notable en el trànsit, la mobilitat i fins i tot en l’activitat habitual d’un dia festiu, ja que comptarem amb l’obertura de més comerços i amb un nombre important de visitants al nucli urbà. Per aquest motiu s'han previst un seguit d' afectacions per al trànsit i la mobilitat , a més del tancament de carrers a la circulació, que es faran a partir de les 11.00 i fins a les 15.00 hores

 

Que passarà diumenge, 8 de maig, en cas de pluja? 

  • Si plou molt durant el matí i a l’hora d’iniciar el recorregut, a les 11.30 hores, continua plovent, es donarà un marge fins les 12.00 del migdia per si para de ploure.  En cas que continuï plovent molt, es suspendrà l’activitat. 
  • Si un cop iniciat el recorregut dels Tres Tombs, goteja , es continuarà fent la volta amb normalitat, fins al final, tal i com està previst al programa. 
  • Si un cop iniciat el recorregut, plou molt , s’aplicarà un recorregut d’emergència que preveu escurçar el camí i anar directe al polígon de Los Herreros, al punt de sortida dels Tres Tombs.