Front comú per mantenir el Programa de Formació i Inserció (PFI)

Divendres, 4 d'agost de 2017 a les 11:35

El Ple Municipal aprova una moció demanant a la Generalitat la continuïtat a Castellbisbal del Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de comerç i atenció al públic.

 

Després de cinc cursos impartint el Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de comerç i atenció al públic a l’Institut Castellbisbal, aquest any la Generalitat va comunicar que deixava el municipi sense aquesta línia argumentant manca d’alumnes. L’anunci va motivar la reacció immediata de la comunitat educativa, l’Ajuntament i els comerciants, que han aconseguit que el Departament d’Ensenyament es replantegés la decisió i es comprometés a mantenir el PFI el curs 2017-2018.

L’objectiu és, però, garantir aquest programa cada any. Per això, fruit d’una petició presentada per la direcció de l’Institut Castellbisbal al darrer Consell Escolar Municipal, el Ple del juliol ha aprovat per unanimitat una moció reclamant a la Generalitat de Catalunya la continuïtat del PFI d’Auxiliar de comerç i atenció al públic, un programa que ha demostrat la seva viabilitat i èxit des d’un punt de vista pedagògic, social i professional.

Segons s’argumenta a la moció, “el PFI de l’Institut Castellbisbal és l’únic recurs d’escolarització de què disposem ara per ara al municipi per atendre els alumnes de 16-17 anys que no han obtingut el graduat en ESO”. En molts casos, es tracta de joves amb dificultats generalitzades d’aprenentatge i desmotivació escolar que requereixen de mecanismes, programes i recursos que ajudin a prevenir l’abandonament prematur dels estudis.

 

Llum verda a altres mocions

Durant el Ple del juliol també s’han aprovat dos mocions més. Una d’elles la va presentar el grup de Ciutadans per impulsar la formació en reanimació pulmonar i va comptar amb els vots a favor de totes les forces polítiques. L’altre, presentada pel grup d’Alternativa per Castellbisbal i que va ser aprovada per majoria absoluta amb el vistiplau de tots els grups i l’abstenció de Ciutadans, és una moció sobre la regulació del lloguer i la creació d’instruments de concertació econòmica als ens locals per a la rehabilitació d’habitatges destinats al lloguer.

Darrera actualització: 20.09.2019 | 09:26