Es presenta el pla de treball per redactar el Pla d'Igualtat

Divendres, 10 de març de 2017 a les 15:36

L'Ajuntament encoratja a tots els veïns perquè participin en la redacció del Pla Local d'Igualtat, que serà l'eina de treball per als propers anys.

L’Ajuntament ha iniciat la redacció del Pla d’Igualtat de Castellbisbal. A hores d’ara, el procés el troba en la seva fase inicial i es busca la implicació de la població així com de les entitats i col·lectius del poble.

El Pla d’Igualtat és l’eina que ha de permetre, en els propers anys, implementar una estratègia integral orientada a millorar i equilibrar la situació de dones i homes en el municipi i en tots els àmbits socials en què es detectin desigualtats o discriminacions. En aquest sentit, es treballarà, per exemple, en la prevenció de la violència de gènere, l’accés al mercat de treball, o les retribucions salarials.

El Pla també ha d’analitzar qüestions de coeducació i de transmissió d’una cultura igualitària així com analitzar la corresponsabilitat o l’ús del temps.

Participació ciutadana
La regidora de Polítiques d’Igualtat, Susanna Solé considera que per garantir la utilitat de plans d’aquest tipus cal comptar amb la participació de la ciutadania i ha explicat que “ens agradaria crear un grup de treball on voldríem que hi hagués homes i dones de totes les edats i d’àmbits ben diversos”, ja que, segons Solé “la diversitat de criteris, de coneixements i d’opinions enriquirà aquest Pla i el farà útil”.

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:01