Castellbisbal tindrà representació al 7è Congrés Nacional de la Gent Gran

Dimecres, 28 de maig de 2014 a les 11:11

Jesús Alcaraz, membre de junta de la Casa de Andalucía de Castellbisbal, ha estat escollit delegat per assistir al congrés, en representació del municipi i de la comarca del Vallès Occidental.

Jesús Alcaraz ha estat designat com un dels 471 delegats de tot Catalunya que participaran al 7è Congrés Nacional de la Gent Gran amb l’encàrrec de debatre les ponències, redactar les conclusions i el manifest final. Com a membre actiu del teixit associatiu de Castellbisbal, Alcaraz, que actualment és el tresorer i forma part de la junta de la Casa de Andalucía, serà l’encarregat de representar el municipi i la comarca al congrés, que la Generalitat i el Consell de la Gent Gran de Catalunya convoquen cada quatre anys.

La iniciativa, que enguany duu per lema “Junts podem!”, té com a objectiu reflexionar sobre les diverses realitats que viuen les persones grans a Catalunya i tractar les principals problemàtiques, inquietuds o necessitats del col·lectiu.

El congrés s’estructura en tres fases: precongressual, congressual i postcongressual. La primera es va posar en marxa el passat 9 de maig, amb la presentació de la iniciativa al Consell Comarcal del Vallès Occidental i consisteix a fer diverses accions informatives arreu de Catalunya adreçades al màxim nombre de gent gran i persones interessades.

La segona fase consistirà en l’acte central del 7è Congrés de la Gent Gran, que tindrà lloc el proper 8 d’octubre a Món Sant Benet, en què es presentaran les ponències, i es pactaran les conclusions i el manifest final.

Finalment, l’organització ha planificat una última fase concebuda per donar a conèixer els resultats del congrés i que es mantindrà activa al llarg del temps per fer seguiment dels acords adoptats.

La importància del congrés radica en el fet que serveix per obrir el debat social i perfilar la línia de treball que cal seguir per donar resposta a les necessitats a curt i mig termini de la gent gran. Les ponències, les conclusions i el manifest de cada edició (la primera es remunta a 1990) serveixen per marcar l’agenda política en la matèria durant els quatre anys posteriors, fins a la celebració del següent congrés.

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:35