L'Ajuntament posa en marxa una campanya per pacificar el trànsit al centre del nucli urbà

Dimecres, 16 de setembre de 2015 a les 17:29

Del 14 al 19 de setembre la Policia Local intensificarà la vigilància als carrers per evitar que els vehicles estacionin en zones prohibides i augmentar, així, la seguretat per als vianants.

 

L’Ajuntament de Castellbisbal ha posat en marxa aquesta mateixa setmana un pla per tal de pacificar la circulació de vehicles al centre del nucli urbà. “Amb aquesta actuació es pretén augmentar la seguretat per als vianants en una zona que congrega multitud d’espais, comerços i activitats culturals i socials que generen una gran afluència de persones al carrer durant tot el dia”, destaca l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, que lamenta que en els darrers anys i progressivament s’hagi produït un increment del nombre de vehicles estacionats en zones prohibides, als carrers del centre del poble.

Precisament, per reconduir aquestes males pràctiques que perjudiquen i poden posar en perill la seguretat dels vianants, des del dia 14 i fins el proper 19 de setembre, s’incrementarà la presència dels agents de la Policia Local durant el matí i tarda als carrers del centre del nucli urbà i alertaran als conductors que incompleixin la senyalització viària. 

A més d’informar-los sobre la infracció, també se’ls indicaran els espais propers on poden estacionar”, assenyala el regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquim Sardà, que recorda que, “amb l’objectiu de facilitar als conductors espais d’aparcament prop del centre, s’han creat noves places d’estacionament gratuïtes al carrer Sant Lluc, s’ha obert al públic el pàrquing d’Els Costals i es disposa d’una esplanada al costat de l’Ajuntament i a l’entorn de l’Escola Benviure, a més de les zones blaves de l’avinguda Gaudí i els carrers Sant Mateu i Pompeu Fabra”.

 

Segona fase

En una segona fase, que s’inicia el 21 de setembre i fins el 3 d’octubre, els agents de la Policia Local continuaran vigilant, matí i tarda, els carrers del centre del nucli urbà i començaran, ara sí, a denunciar totes les infraccions. “No es tracta de buscar la sanció i la recaptació econòmica a través de les multes sinó de recuperar l’espai per a les persones que van amb el cotxet del nens o amb el carret de la compra, per a la gent gran, els infants i les persones amb algun problema de mobilitat... en definitiva, el que volem és que als carrers del centre del nucli urbà tothom que es mogui a peu tingui prioritat per sobre dels cotxes”, conclou l’alcalde, Joan Playà.

 

Darrera actualització: 20.09.2019 | 09:30