L'Ajuntament rep 49 mil euros per restaurar l'ermita de Sant Joan

Divendres, 21 de novembre de 2014 a les 11:16

L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 49 mil euros per fer les tasques de consolidació i restauració de l’ermita de Sant Joan del Benviure


La subvenció ha estat concedida per la Diputació de Barcelona, en el marc d’una línia d’ajuts que concedeix per finançar reformes, reparacions o tasques de rehabilitació d’elements considerats com a patrimoni singular local.

Gràcies a la subvenció rebuda, l’Ajuntament podrà posar en marxa una primera actuació per aturar la degradació que pateix l’ermita de Sant Joan i poder-ne consolidar l’estructura. Concretament, es faran les obres necessàries per garantir la conservació de l’edifici i es construirà una coberta lleugera que el protegirà de les inclemències meteorològiques i n’evitarà la degradació.

Abans, però, i també amb els diners concedits amb aquesta subvenció, es farà un aixecament de plànols de l’ermita i un estudi històrico-arquitectònic del bé. A més, es redactarà un estudi de les patologies de l’edificació per tal de poder emprendre les accions més adequades per mantenir-lo en el millor estat possible.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castellbisbal, Martí Ribas, ha explicat que la restauració de Sant Joan del Benviure ha estat una de les línies de treball de la seva àrea, des de que, al 2011, va assolir la regidoria. Ribas ha explicat que “el valor històric de l’ermita exigeix que treballem per a la seva conservació i preservació”.

En aquest sentit, el regidor ha expressat el seu desig que, un cop finalitzades les obres, l’ermita de Sant Joan es pugui obrir al públic. I és que, actualment, l’estat de deteriorament de l’ermita no permet que es pugui visitar ja que hi ha risc de despreniments i no es pot garantir la seguretat dels visitants.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 16:35