Maria Esther Julià Girona guanya el setè Concurs Literari de Castellbisbal

Dilluns, 27 d'abril de 2015 a les 14:30

Com a reconeixement de la gran qualitat literària de les obres presentades enguany a concurs, el jurat decideix entregar dos premis finalistes.

 

Maria Esther Julià Girona s’ha proclamat guanyadora del setè Concurs Literari de Castellbisbal amb l’obra El teu fill que t’admira, que ha estat premiada amb 600 euros. A més, i com a reconeixement a la gran qualitat literària de les obres presentades enguany al certamen, el jurat ha decidit entregar dos premis finalistes, valorats en 100 euros cadascun. Els textos guardonats han estat A prova de bombes, d’Ana Maria Ribas Margarit; i Panxa amunt i pessigolles, d’Irene Solanich Sanglas.

L’acte de lliurament de premis del setè Concurs Literari de Castellbisbal es va celebrar diumenge, 26 d’abril, com a cloenda de les activitats que amb motiu de la Diada de Sant Jordi s’han dut a terme al municipi. Més d’una setantena de persones va omplir la sala d’actes de l’Ajuntament per conèixer el veredicte del certamen, convocat per la Regidoria de Cultura amb la voluntat de fomentar i divulgar la creació literària en català.

L’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, va ser-hi present a la trobada, juntament amb el regidor de Cultura, Martí Ribas, i l’escriptora Isabel Clara-Simó, que va precedir el lliurament de premis amb una interessant xerrada sobre l’ofici d’escriure. Aquell mateix matí, es va celebrar a l'espai Adjutori Segarra un acte històric literari en què es va presentar una placa, feta en bronze fos per l'escultora Mar Pòngiluppi, en homenatge a aquest heroi local que va lluitar per defensar Barcelona durant el setge de 1714. A més, es va presentar un nou catàleg de les exposicions del Patrimoni i el llibre "Petita història de Castellbisbal", escrit per Mercè Ubach amb il·lustracions de la inconfusible Pilarín Bayés.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 18:35