Castellbisbal entrarà a formar part de la primera corona del transport públic metropolità a partir del gener

Dimecres, 10 d'octubre de 2018 a les 12:00

La integració tarifària comportarà la reducció a la meitat dels preus dels bitllets per anar a Barcelona i altres municipis de la Zona 1 metropolitana


L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està fent les passes necessàries per tal de que a partir del gener de l’any vinent, Castellbisbal conjuntament amb altres 17 municipis que actualment formen part de la Zona 2 del transport públic metropolità, s’integrin en la primera corona. L’anunci es va fer ahir, durant una reunió a la seu de la AMB en la que van participar, entre d’altres, l’alcalde, Joan Playà, i el regidor de Sostenibilitat, Enrico Martinelli.

Tot i que l’acord no està tancant definitivament amb la Generalitat de Catalunya, la notícia ha estat molt ben rebuda per part de l’alcalde, Joan Playà, que valora, especialment, el fet que “si finalment es fa efectiva la integració tarifària de Castellbisbal a la primera corona els preus dels bitllets per anar a Barcelona i a altres municipis de la Zona 1 en alguns casos es reduiran a la meitat”. Així doncs, per exemple, una targeta T-10, que actualment per als viatgers de Castellbisbal té un cost de 20,10 euros, passaria a costar 10,20 euros; una diferència de preus que també afectaria a altres títols de transport, com ara la T-Mes que passaria de costar 72,70 euros a 54 euros.

La integració de Castellbisbal i la resta de municipis de la segona corona a la Zona 1 del transport públic metropolità és un tema que s’ha treballat molt durant aquesta legislatura. De fet, estava previst fer el canvi al gener del 2018, però l’AMB va decidir ajornar la data.

Respecte a l’aplicació del Tribut Metropolità, un impost que ja és efectiu a totes les poblacions que formen part de la primera corona, durant la reunió d’ahir no es va concretar com s’aplicarà als 18 municipis que passarien a formar de la zona 1.

Darrera actualització: 10.10.2018 | 14:53