El Ple aprova un pla d’inversions de més de 3 milions d’euros per aquest any 2018

Dijous, 3 de maig de 2018 a les 00:00

Els grups municipals també es comprometen a iniciar el Pla Local de Salut i aproven una moció per eliminar el sistema de zona blava que regula l’estacionament controlat.


El Ple municipal, reunit dilluns passat, ha aprovat amb el vot a favor de tots els grups i l’abstenció d’ERC un ambiciós programa d’inversions per aquest any 2018 de més de 3 milions d’euros. El pla, que l’equip de govern d’Alternativa per Castellbisbal (AC) va debatre i consensuar abans del Ple amb la resta de grups, inclou una trentena d’actuacions, entre les quals destaca el milió d’euros destinat a fer, per primera vegada al municipi, habitatges públics per a persones en risc d’exclusió social.

El programa també preveu invertir 100.000 euros en l’asfaltat de carrers malmesos dels polígons industrials del municipi i reserva 40.000 euros més per construir un nou pavelló esportiu a l’Illa, dues propostes del PDeCAT i el PSC, respectivament, que es van incorporar a la llista d’inversions i que són fruit de les reunions prèvies al Ple que l’equip de govern ha mantingut amb tots els grups municipals. “Ara el gran repte que tenim és garantir que totes les actuacions puguin iniciar la seva tramitació durant aquest any, ja que alguns d’aquests projectes són de llarg recorregut i necessitaran més d’un any per fer-ser realitat”, assenyala l’alcalde, Joan Playà, que durant el Ple va agrair públicament el posicionament i la complicitat dels grups per tirar endavant  aquest nou pla d’inversions.

Eliminar la zona blava

Els aparcaments de zona blava van ser l’altre gran tema que va centrar part del debat del darrer Ple municipal, que va aprovar amb els vots a favor de tots els grups una moció del PSC sobre la regulació del servei d’estacionament controlat, que actualment gestiona una empresa privada. L’objectiu és que les places de pagament de zona blava es converteixin en places taronges, un cop acabi la concessió del servei actual.

Durant la sessió plenària, tots els grups municipals per unanimitat també es van comprometre a posar en marxa el Pla Local de Salut, una eina que ha de servir per impulsar polítiques públiques de prevenció, protecció i promoció de la salut i el benestar de la població del municipi d’una forma sostenible, transversal i continuada.

Compromís amb la lluita contra la violència de gènere

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Melania Solís, va llegir abans d’iniciar el Ple municipal de dilluns, una declaració institucional de rebuig del consistori a la sentencia del cas La Manada. Tots els grups municipals van donar suport al text, que critica que la sentència “afavoreix la impunitat de les agressions masclistes” i “minimitza els fets perquè no els considera agressió sexual”. A més, durant el Ple, es va aprovar una moció del grup d’AC per denunciar l’incompliment del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere en el projecte de pressupostos del govern estatal per aquest 2018 i per reclamar la partida pressupostària compromesa per a les administracions locals destinada a la lluita contra la violència masclista i les polítiques d’igualtat. El text va comptar amb els vots a favor de tots els grups municipals, a excepció de Ciutadans, que s’hi va abstenir.

Finalment, el Ple també va aprovar, per unanimitat, una moció del grup d’AC de suport al dret a morir dignament, i una altra en defensa del model sanitari català i la universalització de l’atenció sanitària, que va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals i l’abstenció de Ciutadans.

Darrera actualització: 03.05.2018 | 12:28