Els Mossos identifiquen els responsables de diversos abocaments il·legals i l’Ajuntament els obre un expedient

Dijous, 22 de novembre de 2018 a les 15:32

Els abocaments eren de grans quantitats de plàstics i es van produir en tres finques rurals dels paratges de Can Canyadell i Can Ribot de Castellbisbal

L’Ajuntament ha obert un expedient sancionador contra els autors de tres grans abocaments il·legals al poble: concretament, en finques rurals dels paratges de Can Canyadell i Can Ribot. En tots tres casos, els abocaments eren de gran quantitat de residus plàstics i entre els productes abandonats al medi natural hi havia bobines d’embalatge comercial, sacs plens de plàstic dur esmicolat i altres productes de plàstic i cautxú

En localitzar els abocaments, l’Ajuntament va iniciar les indagacions per trobar-ne els autors i fruit d’aquestes gestions, es va tenir coneixement que també s’havien realitzat abocaments de les mateixes característiques en d’altres municipis de la comarca i que el cos de Mossos d’Esquadra n’estava fent la investigació pertinent.

Finalitzades les gestions policials, els Mossos van poder identificar els autors dels abocaments i van comunicar-ho a l’Ajuntament que ha obert l’expedient sancionador corresponent per ordenar la retirada i correcta gestió dels residus així com per imposar les sancions econòmiques que corresponguin.

Col·laboració ciutadana
L’Ajuntament agraeix a la ciutadania els nombrosos avisos que periòdicament es reben dels veïns del poble alertant de la presència d’abocaments.

Es recorda que en cas de veure algú que estigui fent un abocament, cal avisar urgentment a la Policia Local. Si, al contrari, localitzeu un abocament que ja està fet, podeu informar-ne a l’Ajuntament per qualsevol de les vies de contacte que existeixen.

Així mateix, també podeu alertar de l’existència d’abocaments il·legals mitjançant l’aplicació  Castellbisbal a prop que permet fer arribar incidències de manera còmoda i senzilla i adjuntant fotografies i la geolocalització de l’abocament, cosa que facilita la gestió als tècnics municipals.

Darrera actualització: 22.11.2018 | 15:59