L’acte institucional de la Diada s’obre, un any més, a la participació ciutadana

Dimecres, 5 de setembre de 2018 a les 00:00

Amb motiu del seu 25è aniversari, nens i nenes de l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch seran els encarregats d’hissar la senyera.


El proper dimarts, 11 de setembre, a les 10.00 del matí, l’Ajuntament commemorarà la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional en què, novament, el teixit associatiu del poble guanya protagonisme.

L’esdeveniment, que torna a tenir un caire popular, començarà amb un esmorzar, obert a tothom, al pati Adjutori Segarra de l’Ajuntament, on es farà la rebuda oficial als assistents i convidats. Seguidament, davant del Monument 1714 tindrà lloc la tradicional ofrena floral en homenatge als defensors de Catalunya per part del consistori, les entitats i les formacions polítiques del municipi.

L’acte comptarà amb la participació de la Coral la Unió que, acompanyats de professors i alumnes de l’Escola de Municipal de Música i tots els ciutadans que vulguin sumar-s’hi, interpretaran algunes peces musicals, entre les quals figura el Cant de la senyera, que sonarà mentre es fa la tradicional hissada de bandera que enguany, amb motiu del seu 25è aniversari, protagonitzaran nois i noies de l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch. També, com a novetat, Òmnium s’incorpora per primera vegada a la redacció i lectura del manifest de la Diada, juntament amb el Col·lectiu Capbreu i l’ANC.

Més actes commemoratius

A banda de l’acte institucional de l’11 de setembre, diverses entitats del municipi han organitzat activitats per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

La nit del dilluns, dia 10, es concentren la majoria de propostes, entre les quals destaquen la inauguració, a l’Espai  La Plaça, d’una exposició sobre la celebració del Referèndum de l’1 d’Octubre a Castellbisbal i l’homenatge davant de l’Arbre de la Llibertat que enguany fa un reconeixement a La Xarxa per la seva implicació en la defensa de la llengua i la cultura catalanes. El 10 de setembre també tindrà lloc l’11a Marxa de Torxes per la Independència i davant de l’Ajuntament actuarà el DJ Adrià Ribas.

El programa d’actes commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya es tancarà la tarda de l’11 de setembre, amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Terrassa que està previst que comenci a les 20.00 hores, a la Plaça de l’Església.

Darrera actualització: 05.09.2018 | 12:28