Llum verda al primer Reglament de Participació Ciutadana de Castellbisbal

Dijous, 8 de març de 2018 a les 00:00

El document estableix els mecanismes que han d’afavorir la participació democràtica activa de la població en l’activitat municipal.


Convertir el conjunt de veïns i veïnes de Castellbisbal en actors decisius de les polítiques municipals, garantint la seva participació en els processos de presa de decisions de l’Ajuntament. Aquesta és la finalitat del primer Reglament de Participació Ciutadana del municipi, un document que, segons la regidora de Participació, Melania Solís, “ha de ser una eina per garantir el dret de la ciutadania d’intervenir, de forma individual o col·lectiva, en la definició i l’aplicació de les polítiques públiques de l’Ajuntament”.

El reglament, que es va obrir a un procés de consulta pública per obtenir les opinions i aportacions de la ciutadania, les organitzacions i entitats locals, detalla els diferents instruments de participació ciutadana: consultes i iniciatives populars, audiències públiques, enquestes i fòrums, entre d’altres.

El document, que s’ha redactat amb el suport de la Diputació de Barcelona, també reconeix el compromís de l’Ajuntament per afavorir i reforçar el desenvolupament i la millora del teixit associatiu del municipi i estableix que s’impulsaran mecanismes i instruments que permetin la interrelació amb la ciutadania.

Durant el Ple de l’Ajuntament del passat 26 de febrer, es va aprovar inicialment per unanimitat el Reglament de Participació Ciutadana, amb els vots favorables dels grups municipals: Ciutadans, PDeCAT, ERC, PSC i Alternativa. Tots han valorat molt positivament el document i consideren que és una eina que representa un pas endavant per fer sentir la veu del poble i enfortir la democràcia.

Darrera actualització: 09.03.2018 | 08:52