L'Ajuntament instal·larà 8 desfibril·ladors al municipi abans no acabi el 2019

Dijous, 23 de febrer de 2017 a les 09:54

Els desfibril·ladors s'instal·laran als carrers i espais públics del municipi i, per primer cop, se'n posaran a les urbanitzacions.


Entre aquest any 2017 i el 2019, l’Ajuntament té previst instal·lar vuit desfibril·ladors externs (DEA) en diferents carrers i espais públics del municipi. Aquests nous aparells s’afegiran als sis que actualment ja es troben en funcionament a Castellbisbal i, per primera vegada, es col·locaran a les urbanitzacions: concretament, a Comte de Sert, Can Costa, Can Santeugini i Costablanca.

L’adquisició dels vuit DEA es farà de forma progressiva (dos al 2017, tres al 2018 i tres més al 2019) i l’objectiu d’aquesta mesura és facilitar l’accés de la població als desfibril·ladors i permetre que estiguin permanentment disponibles. La instal·lació d’aquests nous desfibril·ladors és un dels compromisos que es deriva de la declaració Castellbisbal, municipi cardioprotegit que el consistori va aprovar en el darrer Ple Municipal amb els vots favorables de tots els grups polítics. 

 

 

En aquest mateix Ple, a més, els regidors van demanar a l’equip de govern que intentés accelerar la instal·lació dels DEA per tal que poguessin estar en funcionament al més aviat possible i sense haver d’esperar al 2019. Va ser una petició que l’alcalde Joan Playà va “recollir i agrair”, a la vegada que va explicar que veient la coincidència amb la resta de grups polítics en aquesta qüestió, estudiaria la possibilitat d’instal·lar algun DEA més durant aquest 2017.

 

Ampli programa formatiu
L’adquisició dels vuit desfibril·ladors anirà acompanyada d’un pla de formació en primers auxilis per als alumnes dels centres educatius del poble (des de P3 fins a 4t d’ESO) amb l’objectiu que, en finalitzar l’educació obligatòria, tots ells puguin utilitzar un desfibril·lador i tinguin coneixements de Suport Vital Bàsic.

Per complementar aquesta formació, i adreçat tant als alumnes d’educació no obligatòria (Batxillerat, cicles formatius i PFI) com a la població en general, es faran tallers monogràfics per tractar aspectes com les cremades, els traumatismes, l’alteració de la consciència (fent especial incidència en els efectes del consum d’alcohol o drogues) o les reaccions al·lèrgiques. Amb aquest pla de formació en primers auxilis es pretén abordar de forma integral la cardioprotecció del municipi.

Per saber-ne més de la declaració Castellbisbal, municipi cardioprotegit, feu clic aquí.

Darrera actualització: 18.09.2019 | 10:07