Castellbisbal manté tots els dispositius de prevenció d'incendis

Dimecres, 8 de juliol de 2015 a les 11:10

La Generalitat ha rebaixat l'alerta per risc d'incendis forestals a Castellbisbal, però es mantenen totes les mesures de prevenció.

 

Malgrat que la Generalitat ha rebaixat el nivell d'alerta del Pla Alfa (de risc d'incedis forestals) per al municipi de Castellbisbal, continuen vigents totes les mesures de prevenció que s'han posat en marxa durant els darrers dies ja que, també segons dades de la Generalitat de Catalunya, el perill d'incendi forestal a Castellbisbal continua sent alt.

En aquest sentit, agents de la Policia Local, efectius del Pla de Vigilància d'Incendis (PVI) i els voluntaris d'ADF i Protecció Civil col·laboren per fer vigilància en aquelles zones del poble que presenten un major risc d'incendi forestal així com per informar els veïns de les mesures de prevenció que és necessari tenir en compte per evitar que es produeixin focs al bosc.

 

Mesures de seguretat i prevenció

Per tal de reduir al màxim la possibilitat que es produeixin focs al bosc, els Agents Rurals han comunicat la suspensió de les activitats de risc com poden ser els desbrossaments amb maquinària de vorals o l'ús de motoserres, a més de mantenir la suspensió de qualsevol crema, incloses les previstes anteriorment. Fins i tot és prohibit fumar en zones forestals o properes a zones arbrades en aquestes zones amb risc extrem.

A més, es recorda que queda prohibit fer barbacoes al bosc i que cal evitar fer-ne en llocs propers a zones boscoses.

 

Col·laboració ciutadana

Recordeu que en cas de detectar una columna de fum, i també en cas del dubte, cal trucar de forma immediata a la Policia Local (93 772 11 88) o al telèfon d'emergències 112, indicant, de la manera més detallada possible, el lloc exacte on l’ha detectat.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 18:19