Nova prova de sirenes de risc químic el divendres, 21 d'abril

Dimecres, 19 d'abril de 2017 a les 11:39

Coincidint amb el simulacre, l’Ajuntament enviarà MultiSMS a les empreses, escoles i centres esportius, un sistema d’avís pioner que, seguint l’exemple de Castellbisbal, es vol implantar a altres municipis.

 

El divendres, 21 d’abril, s'activaran les 82 sirenes d’avís a la població per accident químic que hi ha instal·lades a 36 municipis de Catalunya, entre els quals hi és Castellbisbal. L’objectiu és comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so.

Aquesta iniciativa forma part de tot un seguit de proves de sirenes que es fan de forma conjunta i periòdica a tot Catalunya per aconseguir que els ciutadans aprenguin com haurien d’actuar davant un accident químic i que integrin una millor resposta d’autoprotecció.

A Castellbisbal, la sirena de risc químic, es troba a Costablanca i forma part del Sector Químic del Llobregat, Vallès Occidental i Bages, que agrupa també als municipis d’Abrera, Castellgalí, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca.

 

Funcionament de la prova

El divendres, dia 21 d’abril, al matí, sonaran un total de 83 sirenes que se sentiran a 36 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha Castellbisbal.

Les alarmes que s'emetran seran tres senyals d’un minut de durada cadascun separats per silencis de cinc segons. El final de la prova s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

Es preveu que la prova començarà a les 10.00 hores i finalitzarà deu minuts més tard, a les 10.10 hores.

Per tal de comprovar que les sirenes funcionen de forma adequada, tècnics de Protecció Civil de l'Ajuntament i altres responsables de Seguretat Ciutadana es desplaçaran a la zona delimitada per les sirenes per comprovar que el nivell auditiu de les mateixes és correcte.

 

Sistema pioner d’avís Multi SMS

Coincidint amb el simulacre, l’Ajuntament enviarà Multi SMS a les empreses, escoles, centres esportius i entitats, per tal que puguin realitzar un efecte altaveu entre la població de forma ràpida i efectiva.

Aquest sistema d’avís, senzill i barat, es va implantar a Castellbisbal fa tres anys i està donant molt bons resultats, fins al punt que la Generalitat l’ha presentat com a model referent de comunicació de risc a altres municipis catalans que ja s’han interessat en implantar-lo.

 

Consells d’autoprotecció

Castellbisbal compta amb tres industries del sector químic que, encara que són molt segures, inevitablement comporten un cert risc. En cas d’accident cal una resposta ràpida i eficaç, i per això és important que es seguiu els consells d’autoprotecció:

  • Confinar-se a dins d’un edifici
  • Abandonar els cotxes i dirigir-se cap a un edifici (el cotxe no és un lloc segur)
  • No anar a buscar als nens a les escoles. Ells ja estan segurs dins de les escoles.
  • Tancar finestres, portes i ventilacions.
  • Posar la radio i informar-se sobre el succés.
  • No sortir fins a que es doni l’ordre.
  • Un cop hagi passat el risc, ventilar la casa.
Darrera actualització: 12.12.2019 | 18:02