Afectacions a la línia R8 de Rodalies a partir del proper 3 de setembre

Dilluns, 27 d'agost de 2018 a les 00:00

De dilluns a dissabte, inclosos festius, s’interromprà la circulació dels trens entre les 14.45 i les 19.45 hores i els diumenges el trànsit es restringirà entre les 7.00 i les 14.00 hores. Per garantir la mobilitat dels usuaris, Renfe habilitarà un servei alternatiu per carretera.


Segons acaba de comunicar avui mateix Adif a l’Ajuntament, el proper 3 de setembre començaran les obres de millora de la infraestructura ferroviària de Renfe al túnel de Rubí, entre les estacions de Rubí i Castellbisbal.

Els treballs, que s’allargaran fins al 23 de desembre, implicaran, segons el comunicat que Adif acaba de fer públic, que de dilluns a dissabte, inclosos festius, s’interromprà la circulació dels trens entre les 14.45 i les 19.45 hores, mentre que els diumenges el trànsit de trens es restringirà entre les 07.00 i les 14.00 hores.

Segons Adif, per tal de garantir la mobilitat dels clients en els intervals d’interrupció total de la circulació, Renfe habilitarà un servei alternatiu per carretera entre els estacions de Rubí i Castellbisbal a la línia R8 de Rodalies de Catalunya (Granollers Centre – Martorell per Cerdanyola Universitat). Entre Castellbisbal i Martorell els viatgers podran utilitzar els serveis de la línia R4 de Rodalia de Barcelona.

L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, lamenta que “un cop més, l’Ajuntament no hagi estat informat amb antelació i directament d’aquestes obres per preveure amb temps les afectacions que suposaran pels usuaris de la línia, molt utilitzada pels veïns del municipi i informar adequadament a la població”.

Les obres al túnel de Rubí

Segons ha comunicat Adif, l’objectiu de les obres que es faran entre les estacions de Rubí i Castellbisbal és optimitzar els paràmetres de seguretat de l’estructura del túnel de Rubí, de 900 metres de longitud aproximada, reduint d’aquesta forma les necessitats de manteniment i permetent també suprimir la Limitació Temporal de Velocitat (LTV) existent actualment, el que redundarà e una reducció del temps de viatge.

L’actuació, segons Adif, s’ha determinat després de fer inspeccions tècniques i campanyes de control tant del terreny com de l’estructura del túnel. Les operacions consistiran en un reforç de l’esmentada estructura amb elements metàl·lics o el formigonat entre aquests i la volta existent.

Tota la informació sobre aquesta modificació del servei es podrà consultar als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d’informació 900 41 00 41, a les Apps Rodalies de Catalunya i Adif al móvil, així com a les xarxes socials (@rodalies @renfe i @InfoAdif). 

Darrera actualització: 27.08.2018 | 15:38