Crida a la prudència per alt risc d’incendi en una de les campanyes d’estiu més difícils dels darrers anys

Dilluns, 20 de juny de 2022 a les 00:00

Es demana a la ciutadania que s’evitin les conductes de risc prop de zones boscoses i que es tingui la màxima precaució durant la celebració de la revetlla de Sant Joan tant pel que fa a les fogueres com al llançament de material pirotècnic.

Els Bombers de la Generalitat demanen a la ciutadania que extremi la precaució per evitar que es produeixin incendis forestals i recorda que darrere de 9 de cada 10 incendis hi ha l’activitat humana.

Tot i trobar-nos a l’inici de la campanya d’estiu, a hores d’ara, el risc d’incendi forestal ja és alt o molt alt a moltes comarques catalanes com a conseqüència que hem tingut un hivern sec i que, a més, des de ja fa dies es registren altes temperatures i un nivell d’humitat baix.

Entre les precaucions que cal tenir en compte hi ha no encendre foc en zones boscoses ni fer-hi barbacoes i també s’insisteix en què no es llencin burilles de cigarreta encara que semblin del tot apagades; una conducta que es repeteix i que és causa de nombrosos incendis.

Davant de la proximitat de la revetlla de Sant Joan, també es recorda que cal disposar de tots els permisos per poder encendre fogueres i que sempre s’han de respectar les mesures preventives que indiquin els responsables de la Generalitat per garantir-ne la seguretat.

Pel que fa al llançament de petards, està prohibit llençar-ne a menys de 500 metres de zones boscoses o de matolls. A més, les persones propietàries de solars han de mantenir-los desbrossats per reduir el risc d’incendi (no només per la revetlla de Sant Joan, sinó durant tot l’any).

Consells d’autoprotecció
Per protegir les cases, especialment si tenen un jardí gran o estan properes al bosc, cal mantenir les parcel·les netes de matolls i llenya, que com a mínim haurien d’estar allunyats a 10 metres de l’habitatge.

Finalment, l’Ajuntament recordar que cal trucar al 112 o a la Policia Local al 93 772 11 88 en cas de veure una columna de fum, flames o qualsevol situació o conducta de risc.

Darrera actualització: 20.06.2022 | 16:42