Es desactiva la fase d’alerta per l’accident químic d’aquest matí al polígon industrial de Rubí

Divendres, 5 d'octubre de 2018 a les 00:00

Protecció Civil de Castellbisbal ha activat el protocol intern d’emergències per estar preparats per a prendre ràpidament les mesures cautelars que haguessin estat necessàries, com ara el confinament de la població.


El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) del Departament d’Interior de la Generalitat acaba de comunicar que s’ha desactivat la fase d'alerta del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) iniciat a 07:52 hores per un accident ocorregut a la indústria Moehs del polígon Industrial Rubí Sud.

Segons ha informat l'empresa, s'ha produït una reacció de descomposició tèrmica dins d'un reactor que ha provocat la formació d'un núvol gasós de color groguenc de caràcter irritant, que s’ha fet visible des de diferents punts del municipi. La substància que ha patit la descomposició tèrmica no tenia caràcter tòxic, motiu pel qual Protecció Civil no ha recomanat el confinament de la població propera.

Cinc dotacions de bombers s'han desplaçat a les instal·lacions de l'empresa i han treballat per controlar la fuita i refredar el reactor. També s'hi han desplaçat operatius de Mossos d'Esquadra, del SEM i la Policia Local de Rubí i Castellbisbal, així com personal tècnic de protecció civil dels dos municipis. Des del primer moment, s’han activat i coordinat els seus respectius protocols interns per actuar amb rapidesa i estar preparats per a prendre immediatament les mesures cautelars que haguessin estat necessàries, entre d’altres les de confinament de la població.

El núvol ha seguit el curs de la riera de Rubí en direcció sud i s'ha anat dissipant fins a desaparèixer. No hi ha hagut cap persona afectada ni dins ni fora de l'empresa. El servei del 112 ha rebut 10 trucades relacionades amb aquest episodi.

Darrera actualització: 05.10.2018 | 10:50