Sistema d'avís en cas d'emergència

Sistema massiu d’avís a la població i als elements vulnerables en cas d’emergències. MULTI SMS

Des del 2015 que funciona el sistema d'avisos de risc mitjançant un enviament massiu de SMS a les escoles, empreses veïnes de plantes químiques d'alt risc, entitats culturals i esportives, etc.

És un sistema comprovat amb èxit que ja s'ha posat en funcionament en simulacres o, per exemple, en el cas de la fuita química que vàrem patir a Ca n'Esteper.

El funcionament és senzill. En cas de risc o perill, l'Ajuntament envia un SMS a totes les persones que s'han inscrit voluntàriament al sistema.

De forma immediata, aquestes persones són avisades del risc i poden, a la vegada, avisar els seus associats, familiars o amics del perill; produint així un efecte cascada de la informació entre la població, amb molt poc temps.

Els números de telèfon mòbils serien cedits voluntàriament tan per les persones com pels membres, col·laboradors, juntes, acompanyants o participants de les entitats. Tan sols cal enviar un correu electrònic a proteccio.civil@castellbisbal.catamb els números de telèfon mòbil que es volen comunicar, sense noms de persona. No volem saber de qui és cada número, tan sols necessitem números a qui avisar, de forma anònima. Això evita el tema de protecció de dades.

Els missatges enviats estaran limitats als estrictament urgents de perill o avís important, únicament en situacions conflictives. Els números de telèfon no tindran cap altre ús i la utilització serà única per a l'Ajuntament. Si rebeu un missatge d’avís, informeu als vostres familiars i amics perquè també n’estiguin assabentats.

Us animem a afegir-vos a aquest sistema. I si ja ho heu fet, a ampliar el nombre de números de mòbil enviats.

Darrera actualització: 27.10.2021 | 08:21
Darrera actualització: 27.10.2021 | 08:21