Crònica del Ple ordinari del mes de febrer

Dijous, 29 de febrer de 2024

L’aprovació dels convenis per cedir l’ús de vehicles municipals a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i l’Agrupació de Defensa Forestal i la presentació de dos mocions, una de suport a la pagesia i un altra dedicada a les malalties minoritàries han estat els punts més rellevants del ple ordinari del mes de febrer.

 

Els primers temes que es van tractar durant la sessió plenària del passat 26 de febrer van ser l’aprovació, amb el vot favorable de tots els grups presents, dels convenis reguladors de la cessió d’ús d’un vehicle municipal a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castellbisbal i d’un altre a l’Agrupació de Defensa Forestal de Castellbisbal. 

Tot seguit, es va debatre una moció de suport a la pagesia catalana presentada per Junts Catalunya Castellbisbal amb l’adhesió del grup d’Alternativa per Castellbisbal. El text va tirar endavant amb els vots de JxCAT, Alternativa, SOM VEU i SOM-HI i l’abstenció d’ERC.

En el següent punt es presentar una moció de l’Ajuntament de Castellbisbal en suport a les persones amb malalties minoritàries i sense diagnòstic, que va ser aprovada per tots els grups presents a la sala. 

Pel que fa al punt corresponent al control d’òrgans de govern i ratificació de decrets, es va informar, entre d’altres, de la reorganització del cartipàs municipal amb les noves delegacions d’Alcaldia establertes al decret 2024/403, de 8 de febrer, segons el qual la regidora Clàudia Cano assumeix les competències de les àrees de Serveis Socials, Sanitat, Salut Pública i Consum i la regidora Anna Sardà, per la seva banda, assumeix tasques de coordinació i suport d’Alcaldia.

En conjunt, els grups de l’oposició van presentar 9 precs i preguntes referents als àmbits d’urbanisme, habitatge, mobilitat i organització de festes populars, entre d’altres.

El grup de VOX Castellbisbal no va estar present a la sessió perquè el nou regidor encara no ha pres possessió del seu càrrec.

Darrera actualització: 2.03.2024 | 13:07