Font de la Botzegada

Dilluns, 20 d'abril de 2015 a les 17:55

L’itinerari que us aconsellem ens porta fins a la font de la Botzegada, un dels paratges més insòlits del terme.

Temps: 35 minuts fins a la font
Distància aproximada: 2,5 quilòmetres

La bellesa i formació de l’entorn ens recorden una geografia digna dels grans espais naturals. La font, que porta el nom del torrent, és un lloc molt humit, que compta amb una gran varietat d’espècies vegetals, tant de tipus arbustiu com arbori, i que es converteix en el rebost alimentari de moltes espècies animals, com senglars o esquirols.

Tot i que citem aquest indret com a font, aquesta, entesa com a tal, no existeix i passa a ser un esplèndid salt d’aigua. Recomanem que no se’n begui l’aigua, ja que no té les suficients garanties de potabilitat. Depèn de l’època de l’any, el cabal és més abundant i, per tant, més atractiu.

Recorregut
El recorregut l’iniciem al Museu de la Pagesia i ens dirigim cap al cementiri. Aquí travessarem la carretera i enfilarem un caminet que passa per la banda dreta dels dipòsits d’aigua. El camí és fa estret i sinuós, i puja per la carena, dominant amb la vista grans extensions del territori. Quan comença a baixar, el camí s’eixampla fins arribar a trobar i creuar dos camins. Hem d’agafar el més ample i rodat, en direcció al torrent. El camí fa baixada entre fruiters i és més còmode de caminar-hi. 

Arribarem al fons de tot i, just abans de creuar el torrent de Pegueres: en l’últim revolt surt cap a la dreta un nou camí. Hem de vigilar, perquè la vegetació pot dificultar-nos la localització de l’entrada. Aquest és el camí que porta fins a la font de la Botzegada. Per tornar podem fer el mateix recorregut però a la inversa. També us suggerim continuar el torrent de Pegueres fins a baix, és a dir, arribar a l’estació de RENFE de Castellbisbal i pujar pel camí de l’ermita. 

Darrera actualització: 17.06.2019 | 16:47